24 Юли, 2024 18:04 818 2

„Сензор в топката“ и на мача за Суперкупата на Германия

  • сензор-
  • топката-
  • суперкупата-
  • германия-
  • байер леверкузен-
  • щутгарт

Технологията „сензор в топката“, използвана на Европейското първенство по футбол за мъже, ще бъде изпробвана в Суперкупата на Германия

„Сензор в топката“ и на мача за Суперкупата на Германия - 1
Снимка: shutterstock.com

Технологията „сензор в топката“, използвана на Европейското първенство по футбол за мъже, ще бъде изпробвана в Суперкупата на Германия между направилия дубъл Байер Леверкузен и вицешампиона на Бундеслигата Щутгарт. Германската футболна лига потвърди това в сряда, предава БТА.

Мачът в Леверкузен ще се играе на 17 август.

На Евро 2024 чипът предизвика спорове. Системата, която разпознава и най-малкото докосване на топката от играч, е визуализирана за феновете с графика, наподобяваща електрокардиограма.

Домакините Германия се възползваха от технологията на осминафиналите, когато получиха дузпа, след като Йоахим Андерсен удари топката от упор.

Междувременно, гол на белгиеца Ромелу Лукаку срещу Словакия и попадение на Адам Хложек от Чехия срещу Грузия бяха изключени, след като чипът засече игра с ръка предварително.

Технологията няма да се използва в Бундеслигата в близко бъдеще. Ако тестът в Суперкупата е успешен, технологията може да бъде въведена в Бундеслигата най-рано през сезон 2025-26.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    3 0 Отговор
    Пускайте и роботите да ритат, че не се трае вече!
  • 2 Гръч

    0 0 Отговор
    Сложете и камера,че скуката ще ни умори