Last news in Fakti

7 Март, 2014 17:40 1 688 1

Милан купи Хонда, а получи Лада

  • кейсуке хонда-
  • милан-
  • серия а-
  • хонда-
  • лада-
  • кларънс сеедорф

Къде се корени проблемът?

Милан купи Хонда, а получи Лада - 1
Снимка: БТA/ AP

Малко след трансфера на Кейсуке Хонда в италианския колос Милан, японските вестници излязоха с гръмки заглавия: „Хонда: Спасителя на Милан“, „Ако някой може да вдигне Милан, това е Хонда“! По-малко от осем седмици след това обаче ситуацията е съвсем различна за 27-годишния играч, дошъл в Милано от ЦСКА (Москва).

След като Кларънс Сеедорф застана начело на „росонерите“, заменяйки Масимилиано Алегри, Хонда се надяваше да се наложи сред титулярите, придобивайки и по-главна роля в тима, намиращ се в тотална дупка през последните месеци. Дори идването на холандеца обаче и „освежаването“ на позагубилия блясък колос, щастието май няма да се усмихне на японеца. Каква е причината обаче за неуспешния му старт в Северна Италия можем само да гадаем. Дали нивото на калчото се различава драстично от това в руското първенство или липсата на мотивация е разковничето?

Хонда започна като титуляр пет от осемте мача в Серия „А“, откакто акостира в Италия, но завърши само два от тях. В дербито от последния кръг пък срещу шампиона Ювентус японецът влезе като резерва чак в 70-ата минута, но с нищо не помогна на съотборниците си да отвърнат по някакъв начин на гола на Тевес за гостите.

Един от основните фактори, които „допринасят“ за трагичната форма на играча, може би е и решението на Сеедорф да го позиционира в по-предни позиции на терена, отколкото е свикнал. В последните няколко мача в калчото Хонда трябваше да играе по фланга, вместо на любимата му позиция зад централния нападател, припомня „Goal“. Въпреки това японецът няма оправдание за игрите си и бързо трябва да преодолее психологичния проблем, ако иска да бъде запомнен с нещо на „Сан Сиро“ и да оправдае огромните очаквания и фанфари, с които бе приет в Милано.

Преди два дни Япония победи Нова Зеландия с 4:2 в приятелска среща, а Хонда се отчете с две асистенции. В контролата японецът игра зад централния нападател Осако, а след срещата сам заяви, че се чувства прекрасно на тази си позиция. В Милан обаче нещата не стоят по този начин и трябва да се намери изход от това положение. Или Сеедорф ще трябва да промени схемата, или Хонда ще трябва бързо да се приспособи към промените.

Защото на гърба му е номер 10, който са носили футболисти като Бобан, Руи Коща, Гулит и Савичевич. И някак си не е логично номер 10 да търка скамейката... 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Само една забележка относно заглавието, Хонда отиде в Милан, като свободен агент, сиреч абсолютно безплатно !