30 Август, 2024 22:42 967 2

Никола Цолов тръгва от задна позиция на "Монца"

  • никола цолов-
  • позиция-
  • стартира-
  • монца-
  • формула 3

В квалификацията, в която пилотите бяха разделени в две групи

Никола Цолов тръгва от задна позиция на "Монца" - 1
Снимка: YouTube

Никола Цолов ще започне и двете състезания от последния кръг за сезон 2024 във Формула 3 на пистата „Монца“ от осмата редица на стартовата решетка.

В квалификацията, в която пилотите бяха разделени в две групи, Никола попадна във втората. Въпреки това разделение на групи отново имаше голямо дебнене за въздушна струия и в двете групи, което доведе до типичния хаос в края на квалификацията на „Монца“.

В своята група Цолов постигна време от 1:39.129, което му отреди осмата позиция, на 0.311 зад Алекс Дън, който беше най-бърз групата. Тъй като времето на ирландеца беше по-бавно от това на Леонардо Форнароли, който спечели първата група, пилотите от втората ще заемат четните позиции на стартовата решетка.

Това означава, че Цолов ще трябва да потегли 16-ти и в двете състезания в „Храма на скоростта“, с които ще завърши сезона. Първото от тях е предвидено за 10:30 часа българско време утре сутринта. То ще бъде с продължителност от 18 обиколки, а от първата позиция в него ще стартира Тим Трамниц, който завърши шести в групата на Никола.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    2 1 Отговор
    Никой не се интересува Формула 3 , параолимпийски игри, олимпиади по математика и подобни глупости, освен близките на участниците! В истинският спорт България е нищожество и Батето го прогнозира преди 30г. Като част от унищожението на българската държава, иван костов и Другарите му, имаха за задача да ликвидират и българският спорт!

    Коментиран от #2

  • 2 Али

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Аз се интересувам само ако има за гепене