31 Август, 2024 12:59 2 263 10

Новак Джокович има обяснение за издънката на US Open

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • us open

37-годишният сърбин, който защитаваше трофея си в Ню Йорк, беше елиминиран в третия кръг от австралиеца Алексей Попирин - 4:6, 4:6, 6:2, 4:6

Новак Джокович има обяснение за издънката на US Open - 1

Световният №2 Новак Джокович се провали на US Open и ще завърши сезон 2024 без титла от Големия шлем за първи път от 2017 година насам. 37-годишният сърбин, който защитаваше трофея си в Ню Йорк, беше елиминиран в третия кръг от австралиеца Алексей Попирин - 4:6, 4:6, 6:2, 4:6.

"Вложих твърде много усилия, за да спечеля Олимпиадата. Пристигнах тук без усещане за физическа и психическа свежест. Но тъй като това е US Open, опитах да играя. Нямах физически проблеми, просто останах без сили. Това се забелязваше в начина ми на игра от самото начало. Още от първия мач не бях на себе си", коментира Джокович.

"Но животът продължава. Имайки предвид как се чувствах и играх от самото начало, третият кръг може да се счита за успех. Това беше може би един от най-лошите мачове в моята кариера. Никога не съм сервирал толкова зле. И на такава бърза настилка, без сервис, без лесни точки, е невъзможно да спечелиш", добави Ноле, който след отпадането най-вероятно вече ще е четвърти в света.

"Трябва да приема, че има и такива турнири. Може да кажете, че е заради Олимпийските игри, но не знам. Не искам да правя анализ точно сега", продължи сърбинът.

"Поздравявам Алексей и екипа му. Определено беше по-добрият играч и си заслужи победата", добави Джокович, който на 17 септември ще играе демонстративен мач срещу Григор Димитров пред препълнени трибуни в зала "Арена София".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щукар

    28 4 Отговор
    Да е жив и здрав човекът,турнири има много.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдаа

    7 11 Отговор
    А когато Федерер играеше финали на турнири от ГШ на неговата възраст и ги докарваше до 10-10 в петия сет, привържениците на Джокович твърдяха, че "нищо му няма" и не е от възрастта.

    Как се върти колелото, а?
  • 5 Китин от Китен

    9 5 Отговор
    Пчитания за Джокович, един от най-забележителните спортисти на 21 век, без съмнение най-добрият тенисист в историята на професионалния тенис.
    Да е жив и здрав, останалото си го може!
  • 6 Честно

    13 4 Отговор
    казано, не му дреме особено.
    Надви Федерер и Надал по рекорди и титли. Може и лежерни моменти да има. А пък има още поне 3 годинки пред себе си. След олимпийската титла, може да си почине малко.

    Коментиран от #8

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Когато съдбата реши-нищо не може да направи дори ,Джокович!Същия мач като този на алкарас ,вчера.ще видите тази вечер как победителят над алкарас ще загуби от Дрейпър!
  • 8 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "Честно":

    Дреме му , та пушек се вдига !! За олимпиадата беше назобен като кон !! И на рекордите си няма да има време да се порадва и десетина години даже !! На възрастта на Алкарас е нямал нито една титла от шлема , а Карлос има вече 4 (четири) !!! И то след почти година с контузии и отсъствия !! С тоя темп до 6-7 години най-много ще го догони и мине , а и Синер има всички шансове да го мине !! И то и двамата на много по-малко години !!

    Коментиран от #9

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    При това развитие на тениса , е много малко вероятно написаното от теб да се сбъдне!!!

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Точно при това развитие на тениса е с ОГРОМНА вероятност това да се случи и то скоро ! Дори самия Джокович го призна като каза , че на възрастта на Алкарас не е можел и да мечтае да играе по този начин !! И че Алкарас и Синер са събрали всички качества на Федерер , Надал и него накуп ! Алкарас не беше играл на трева през живота си , когато отиде и спечели първа титла в Умбълдън !! А Синер го бие където и когато го свари , миналата година за два месеца три пъти подред !!