3 Септември, 2024 12:30 1 454 2

Юсейн Болт говори за шока, който е изживял, когато е научил, че Писториус е убил приятелката си

  • спорт-
  • лека атлетика-
  • параолимпиец-
  • оскар писториус-
  • рийва стийнкамп-
  • юсейн болт

Писториус беше най-известният параолимпиец за всички времена, който спечели шест златни медала на пистата и влезе в историята като първият с двойна ампутация на крака, който се състезава на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

Юсейн Болт говори за шока, който е изживял, когато е научил, че Писториус е убил приятелката си - 1


Юсейн Болт e останал шокиран, след като е чул, че Оскар Писториус е застрелял приятелката му Рийва Стийнкамп преди повече от 10 години.

Писториус беше най-известният параолимпиец за всички времена, който спечели шест златни медала на пистата и влезе в историята като първият с двойна ампутация на крака, който се състезава на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Но по-малко от година по-късно той стана най-скандалният след случилото се в деня на Свети Валентин през 2013 г.

Той застреля Стийнкамп през вратата на банята им, твърдейки, че я е сбъркал с крадец. Писториус беше признат за виновен в умишлено убийство през следващата година, което по-късно беше повишено в обвинение за убийство при обжалване и това доведе до девет години в затвора, преди да бъде освободен условно през януари.

Болт, който се беше срещал с Писториус на различни събития, не можеше да повярва какво се е случило, но искаше да запази преценката си, преди да разбере фактите.

“Когато чух, бях в шок и все още просто се опитвам да го обработя в главата си, за да видя дали това наистина е реално. Така че трябва да слушам какво се случва и да видя какво наистина се случва."

Световният рекордьор на 100 метра също се дистанцира от Писториус: “Трябва да се отдръпна и да видя какво става и тогава ще реша какво да правя“, коментира той.

Болт изрази загриженост в по-късно интервю за CNN същата седмица, като отново показа объркване от действията на Писториус. Той призна: “Когато го чух, си казах: 'Какво? Кой? Човекът с ампутация, който пробяга 400 метра?'“

“Задавах всякакви въпроси, защото това не може да е същият човек, когото съм виждал, когото познавам. И все още не мога да го обработя наистина, опитвам се да обработя какво наистина се е случило, какво се случва.

“Така че що се отнася до мен, аз просто слушам, слушам новините, следя X и нека видим какво става, защото за мен аз все още съм в лек шок от случилото се.“

Докато Болт се утвърди като атлетическа суперзвезда, завършвайки кариерата си с три златни медала в Рио 2016, Писториус прекара почти десетилетие зад решетките. Сега той живее в имението на чичо си в Южна Африка и се смята, че работи като доброволец-пазач в местна църква в Претория, като остава на условно освобождаване до края на присъдата си през декември 2029 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    И аз оставам шокиран , че по света хората се избиват на воля и то в прекомерни количества. А този от когото зависи това да спре , даже и го разпалва още и още !
    Изкривен свят ! Луди хора ! Нездрави интереси !
  • 2 Допинг

    1 0 Отговор
    който това не..рч. е изпил, мирише и през монитора.