3 Септември, 2024 14:30 1 400 5

Григор Димитров се изправя срещу Тиафо във вечерната сесия на централния корт "Артър Аш Стейдиъм"

  • григор димитров-
  • франсис тиафо-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Мачът ще се проведе на централния корт "Артър Аш Стейдиъм" и ще започне след края на двубоя Цинуън Джън - Арина Сабаленка

Григор Димитров се изправя срещу Тиафо във вечерната сесия на централния корт "Артър Аш Стейдиъм" - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров ще се изправи срещу Франсис Тиафо на 1/4-финалите на Ю Ес Оупън на 4 септември. Очаква се срещата да започне не преди 03:30 часа българско време.

Мачът ще се проведе на централния корт "Артър Аш Стейдиъм" и ще започне след края на двубоя Цинуън Джън - Арина Сабаленка.

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ за втори път в кариерата си, след като пречупи съпротивата на Андрей Рубльов за крайното 6-3, 7-6 (3), 1-6, 3-6, 6-3 за три часа и 40 минути здрава битка на "Артър Аш Стейдиъм". Преди това Димитров победи последователно Кириан Жаке, Ринки Хиджиката и Талон Грикспор в по три сета.

Най-доброто класиране на българина в Ню Йорк е полуфинал от 2019-а, когато отстъпи на Даниил Медведев.

Григор и Тиафо имат четири мача помежду си, като балансът е 3-1 победи в полза на 33-годишния хасковлия. Последният им двубой бе на Уимбълдън миналата година, когато първата ни ракета спечели убедително в три сета.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    3 1 Отговор
    Успех Гришо.Гледах го срещу рублюв много добре тенис игра.
  • 2 раз

    2 1 Отговор
    Мдааа,Гришката игра добре,но Рублев игра мнооого слабо.
  • 3 да бе

    1 1 Отговор
    тоя неуспял гмурчо само дига шум около себе си може би има цел да стане пак министър на спорта този измисленяк прави си екскурзии по света с държавни пари за да плува за здраве
  • 4 браво на григор

    1 1 Отговор
    в момента е най добре представящ се спортист българин

    Коментиран от #5

  • 5 1234

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "браво на григор":

    Сериозно,дано получаваш достатъчно за троленето си иначе няма смисъл да се излагаш списане на простотии.