5 Септември, 2024 08:00 2 047 0

Олимпийски шампион в овчарския скок надбяга спринтьор (ВИДЕО)

  • арманд дуплантис-
  • спорт-
  • цюрих-
  • швейцария-
  • карстен вархолм-
  • спринт

Двамата премериха сили в нетипична за тях дисциплина, за да решат спора за това кой е по-бърз в късия спринт

Олимпийски шампион в овчарския скок надбяга спринтьор (ВИДЕО) - 1

Шведската сензация в овчарския скок Арманд Дуплантис постави лично най-добро време и спечели голямата надпревара със своя добър приятел Карстен Вархолм в спринта на 100 метра на демонстративно състезание в Цюрих, Швейцария. Двамата премериха сили в нетипична за тях дисциплина, за да решат спора за това кой е по-бърз в късия спринт.

Развълнувана тълпа - включително звезди на леката атлетика, сред които американците Ша'Кари Ричардсън и Сам Кендрикс, заедно с Дина Ашър-Смит от отбора на Великобритания - присъстваха на стадион Лецигрунд, за да гледат двубоя.

Дуплантис направи по-добър старт, като взе около метър преднина от началото, която щеше да пренесе до финала. В крайна сметка той завърши с време 10.37, пред 10.47 на Вархолм.

„Доста съм разпален. Как да не съм?“, каза след това шведът.

Въпреки някои глупости преди събитието от двамата състезатели, Вархолм похвали приятеля си след състезанието.

„Мондо ме победи днес честно“, каза той. „Беше страхотно състезание, той стартира по-бързо от мен.“

Влизайки в състезанието, за което се подготвяше повече от година, Дуплантис, световният рекордьор в овчарския скок, имаше лично най-добро време от 10.57 - време, което датира от последната му година в гимназията през 2018 г.

Вархолм, световен рекордьор на 400 метра с препятствия, също постави най-добър резултат в кариерата си, като подобри 10,49 от 2017 г.

Състезанието в Диамантената лига в Цюрих е насрочено за четвъртък (5 септември).

Двамата имаха и облог: загубилият трябва да бяга с екип на опонента си в предстоящите стартове от Диамантената лига в Цюрих. Така Вархолм ще трябва да се състезава на 400 метра с препятствия с трико на Дуплантис с цветовете на Швеция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА