4 Септември, 2024 06:42 1 583 5

Арина Сабаленка с категоричен успех над олимпийската шампионка в САЩ

  • арина сабаленка-
  • победи-
  • класира-
  • откритото първенство на сащ-
  • тенис

В следващата фаза тя ще срещне Ема Наваро

Арина Сабаленка с категоричен успех над олимпийската шампионка в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Арина Сабаленка победи олимпийската шампионка Чинуен Женг с 6:1 6:2 в среща от 1/4-финалите на турнира от големия шлем US Open за 74 минути.

В следващата фаза от надпреварата беларуската тенисистка ще срещне представителката на домакините Ема Наваро, която победи испанката Паула Бадоса с 6:2 7:5. Към момента срещата между двете е предвидена за 6-и септември (петък), пише sportal.bg.

Сабаленка доминираше през целия мач и не остави никакви шансове на съперничката си. Първият сет тя спечели само за 36 минути, стартирайки го с три последователни гейма. Тогава олимпийската шампионка напомни за себе си и спечели следващата част на нула, но това се оказа краткосрочен проблясък, който не доведе след себе си обрат на събитията. Дори напротив - беларускинята демонстрира още по-сериозно надмощие и направи пробив, който бе последван от още един гейм и съответно сетът бе затворен при разгромното 6:1.

Ситуацията във втората част не се промени и състезателката от Източна Европа започна с пробив. Китайката отново намали, създавайки привидно усещането, че има някаква надежда, но Сабаленка записа нови три последователни гейма, с което нещата вече изглеждаха повече от ясни. Женг върна един гейм, за да направи загубата си една идея по-почетна, а след това Арина Сабаленка сервираше, за да довърши работата си и да се класира заслужено сред последните четири на турнира в САЩ.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сабакаленка

    0 0 Отговор
    рушку ими
  • 2 00001

    3 0 Отговор
    Между Голям Слем означаваГолемия Удар, Голям Шлем има много разлика с Голям Слем-Удар.
    ВЕероятно се касае за големия Шлем на журналиста, иначе ако го кажеш на създателя му никога няма да разбере за какво му говори този Българин- превеждайте правилно имената и вскичко друго, не лъжете и подвеждайте читателите си.
  • 3 БСП за България и Радев

    2 0 Отговор
    Браво на другарката Арина. Прекрасна съветска девойка. Еталон за красота и женственост
  • 4 док

    1 0 Отговор
    Арина Сабальонка дали се е накрещяла с кеф?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.