12 Септември, 2024 20:05 758 0

Ла Лига обяви лимитите за разходите на клубовете

  • ла лига-
  • лимит-
  • разходите-
  • заплати-
  • реал мадрид-
  • барселона

Най-много може да похарчи Реал Мадрид

Ла Лига обяви лимитите за разходите на клубовете - 1
Снимка: shutterstock.com

Ла Лига обяви лимитите за разходите на клубовете от елита, както и на тези от Ла Лига 2.

Фокусът отново бе върху ситуацията в Барселона, като добрата новина за каталунците е, че те са вдигнали двойно тавана на заплатите си - от 204 млн. на последния зимен пазар до 426 млн. това лято. Въпреки всичко това обаче клубът все още е над лимита и не влиза в правилото 1:1 (б.ред. - тоест да може да харчи толкова, колкото печели). Това означва, че ако ситуацията не бъде решена до 1 януари на новата година, новото попълнение Дани Олмо отново няма да може да бъде регистриран - също както в първите мачове от новия сезон.

Отборът, който може да похарчи най-много за заплати, отново е Реал Мадрид, с лимит от 754 млн. евро - с близо 30 млн. повече от последния зимен трансферен прозорец. Атлетико Мадрид остава на трето място - с лимит от около 310 млн. евро.

Този лимит показва колко може да похарчи клубът за играчи, старши треньор, помощник-треньор и физиотерапевт на първия отбор (отбор с право на участие) и за младежки и други секции (отбор без право на участие), обяснява още “Марка”.

Позициите, включени в лимита на разходите за допустимия и недопустимия състав, са: фиксирани и променливи заплати, социални осигуровки, колективни премии, разходи за придобиване (включително комисиони за агенти) и амортизации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА