14 Септември, 2024 19:11 471 0

Байер Леверкузен с убедителна победа над Хофенхайм

  • байер леверкузен-
  • побиди-
  • хофенхайм-
  • бундеслига-
  • футбол-
  • алонсо

След този успех Леверкузен се върна на победния път, като тимът вече има 6 точки

Байер Леверкузен с убедителна победа над Хофенхайм - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Байер Леверкузен се наложи убедително над Хофенхайм с 4:1 при гостуването си на „При Зиро Арена“ в Зинсхайм в мач от третия кръг в Бундеслигата. Мартин Терие даде аванс на водения от Чаби Алонсо тим в 17-ата минута, като малко по-късно Виктор Бонифас удвои. До края на първото полувреме Мергим Бериша върна един гол за Хофенхайм. През втората част обаче „аспирините“ решиха всичко в своя полза след попаденията на Флориан Вирц и Виктор Бонифас, пише dsport.bg.

След този успех Байер Леверкузен се върна на победния път, като тимът вече има 6 точки в актива си, заемайки временно 4-о място в Бундеслигата. Хофенхайм пък е на 12-а позиция с 3 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите, който се материализира в 17-ата минута, когато Виктор Бонифас комбинира с Мартин Терие, който чукна топката в опразнената врата. Първоначално бе вдигнат флаг за засада, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът бе зачетен.

Байер Леверкузен успя да удвои преднината си в 30-ата минута, когато Гранит Джака изведе Виктор Бонифас с дълго подаване зад гърба на отбраната на Хофе. Нигериецът успя да се справи с бранител на домакините, след което отправи мощен удар, оставяйки Оливер Бауман безпомощен.

Хофенхайм успя да върне един гол в 39-ата минута посредством Мергим Бериша, когато той засече центриране в наказателното поле, а домакините намалиха изоставането си до 1:2.

В третата минута на добавеното време на срещата Бонифас отправи мощен удар към долния ляв ъгъл на вратата на Хофенхайм, но Бауман направи феноменално спасяване и отрази.

Байер Леверкузен продължи да бъде настъпателен на старта на втората част. „Аспирините“ получиха правото да изпълнят дузпа в 70-ата минута, когато Флориан Вирц не остави шансове на Бауман и реализира за 3:1 в полза на шампиона на Германия.

Леверкузен сложи окончателно край на спора в 76-ата минута, когато Виктор Бонифас тръгна самостоятелен рейд, навлезе отляво в наказателното поле на домакините и с удар ниско по тревата преодоля Бауман.

До края на двубоя Байер Леверкузен задържа инициативата и логично се поздрави с крайния успех при гостуването си в Зинсхайм.

Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт 1:3

Фрайбург – Бохум 2:1

РБ Лайпциг – Унион Берлин 0:0

Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 1:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА