15 Септември, 2024 18:41 3 139 13

Скандалът в щангите се засилва

  • скандал-
  • щанги-
  • вдигане на тежести-
  • федерация-
  • антон коджабашев-
  • карлос насар

Антон Коджабашев с атака към Карлос Насар

Скандалът в щангите се засилва - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Скандалът в щангите ескалира всяка минута. Малко след като стана ясно, че е събрана подписката за извънредно общо събрание, което да смени президента на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Антон Коджабашев, самият Коджабашев се нахвърли върху олимпийската звезда Карлос Насар и го обвини в лъжа, пише Standartnews.com.

Както вече стана ясно, олимпийският шампион твърди, че от федерацията са му искали 30% от спонсорските му договори. Коджабашев отрича да има рекет.

Трикратният световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести призна, че централата е изправена пред редица трудности, заради натрупаните дългове към спортното министерство, а твърденията на Насар не помагат за разрешаването на проблемите.

Коджабашев каза, че е бил подведен относно дълговете на федерацията, преди да заеме ръководната позиция.

"Тръгнахме много омърлушени за Олимпийските игри, защото знаехме състоянието на БФВТ. Поех ръководството преди близо 4 месеца. Обещах да възстановя живота на федерация. Беше ми казано, че от моите предшественици Неделчо Колев и Ариф Маджид има задължения до 100 хил. лева. Това бе хвърлено в пространството без доказателства. До ден днешен нямаме пълната картина. От ММС твърдят, че федерацията дължи около 700 хил. лева, но най-вероятно ще станат и повече", поясни той пред "Арена спорт".

Бургазлията призова Насар двамата да се явят на полиграф и истината да излезе наяве.

"Карлос Насар е талантливо и усмихнато момче. Човек с много голямо чувство за отговорност и невероятни постижения. Добър спортист е. Но му пожелавам да е и добър човек. Изрече много неистини по мой адрес и по адрес на БФВТ. Никой не му е искал 30% от спонсорските му договори. Ако той е доблестен, да отидем на полиграф и истината да излезе на яве. Ако някой му е искал, моментално ще го повдеда под съдебна отговорност, защото това е рекет. Аз нищо не съм му искал, заклевам се", допълни бившият световен рекордьор в категория до 56 кг.

Коджабашев не се страхува от нови избори за президентския пост.

"Готов съм да се състезавам за президентския пост наново, защото нямам какво да крия. Задълженията, които наследихме, не виждам как може да се платят. Откакто съм във федерацията, не е постъпила една стотинка, с изключение на клубовете на тримата олимпийци, които получиха финансирания от ММС. Грозеше ни неучастие на Олимпийските игри", добави ръководителят на централата.

Двукратният световен шампион и двукратен бронзов медалист от олимпийски игри Стефан Ботев, член на УС на федерацията, събра са повече от необходимите 11 подписа от общо 32, за да се свика извънредно общо събрание.

Заседание на Управителния съвет на БФВТ трябва да вземе решение дали ще има изборно събрание. Ако мнозинството не иска, трябва да се внесе подписката в съда и той да насрочи дата.

На висшия форум опозицията ще поиска оставката на настоящия президент на БФВТ Антон Коджабашев, който взе властта на 14 март 2024 г., но до момента не успява да се справи с проблемите в един от най-успешните ни спортове.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    33 2 Отговор
    хахаха хиените искат да вземат олимпийските дивиденти на момчето ! Нали са на заплата ве и малко ли са откраднали да докарат федерацията до фалит ?!
  • 2 РЕАЛИСТ

    31 1 Отговор
    Не е тайна, че във всички спортове в България е така. Треньорският състав пребива 30 процента от спечеленото от спортиста. Топлата вода ли се открива?

    Коментиран от #9

  • 3 0000

    13 3 Отговор
    Тия интриги ги върти оня помака от дпс, гюнер гюнеров,по известен като микренското джудже
  • 4 Немо

    24 0 Отговор
    Той Коджабашев може лично да не е искал, но има посредници за тая работа... Да припомним, че старши треньор е все още Иван Иванов, който беше хванат заедно със сина си (тогава работещ в министерство на спорта) да искат подкуп от около 50 хил лв за отпускане на едни пари... Имаше белязани пари и.... нищо. Тоя все още е там. Така че в тая федерация има хора с опит в тия неща. Изглежда правят вдичко възможно да накарат Насар да отиде в чужбина, ако беше някой друг досега да го е направил
  • 5 Ивелин Михайлов

    18 0 Отговор
    Всички федерации трябва да бъдат забранени! Събират се само разни интригантчета да се плетат интрижки и да се цакат един друг и естествено да пооткраднат по некой левец 😉
  • 6 Исторически парк

    16 1 Отговор
    Подушиха мангизите и им потекоха лигите 😉
  • 7 Опааа

    13 0 Отговор
    Полиграф! Ще се разбере истината!
  • 8 ДРАМАТА Е ВСЕОБЩА

    7 0 Отговор
    във всички федерации , дирекцията високото спортно майсторство неконтролирано раздава пари ! контрола към федерациите никакъв срещу пари се вземат много пари уж по проекти за международни прояви . там където се прави одит се вземат такива хонорари от проверяващите все едно проверяват бнб то е страшно ама на кой му дреме... има една :там където има много държавни пари се краде много където са малко по малко и няма край на длъж и шир те затова и няма резултати в спорта и е видно!
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    В грешка сте, не треньорите, а "федерастите"...Май доста неща е премълчал Насар!
  • 10 Буха ха

    13 0 Отговор
    Който познава Коджабашев от мутренските времена ще се учуди че е поискал само 30%
  • 11 Чичо

    7 0 Отговор
    Това момче Коджабашев ми е съученик от Морския техникум Бургас. От тогава го помня, че не се отличаваше с дълбочина на мозъчните гънки. Няма как да се справи с тази задача. Да ходи да си гледа хотелчето в село Граматиково.
  • 12 123456

    8 0 Отговор
    Карлос , наритай тия торби с айна и всичко да е на чисто ! Кога ще ви платят заплатите най-после !
  • 13 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    МАФИОТЧЕТО КОДЖАБАШЕВ -ОБРА ПАРИТЕ ЗА ПЕКИН / ВСЪУЧАСТИЕ С ПЛАМЕН / --ОСЪДИХА ГО --НЕ ВЪРНА ПАРИТЕ ---И КАК ТАКА СЕ ПРОБУТА ПАК ВЪВ ФЕДЕРАЦИЯТА -- СМЪРТ !!!!!!!!!!!!!