3 Октомври, 2024 10:00 430 0

Илия Груев аут за мачовете на България, ето какво е състоянието му

  • илия груев-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • -
  • лийдс-
  • контузия

Дефанзивният халф има увреждане на менискуса след мача на неговия Лийдс като гост на Норич

Илия Груев аут за мачовете на България, ето какво е състоянието му - 1

Българският национал Илия Груев се размина с тежка контузия. Дефанзивният халф има увреждане на менискуса след мача на неговия Лийдс като гост на Норич. В сряда той е преминал ядрено-магнитен резононас, след който е станало ясно, че ще отсъства от терените около месец.

Груев получи травма в коляното в началото на срещата и беше заменен в 20-ата минута от Джо Родуел. Първоначалните прогнози не бяха оптимистични, но след като Груев премина медицински прегледи, стана ясно, че травмата му не е сериозна.

При това положение Груев би трябвало да се върне на терена в началото на ноември, което означава, че пропуска срещите на националния отбор на България в турнира Лига на Нациите през този месец. Българският тим, който до момента има четири точки в група С3 на турнира, приема на 12-и в Пловдив Люксембург, а три дни по-късно гостува на Северна Ирландия. Двете срещи могат да дадат до голяма степен отговор какво място в крайното класиране ще заемат лъвовете и дали ще играят в по-горна дивизия в следващото издание на турнира.

До момента 24-годишният халф е записал 18 мача за националния отбор и все още чака първия си гол. Той е и трети капитан на тима и носи лентата при отсъствие от терена на Кирил Десподов и Георги Костадинов. В английското второ ниво Лига Чемпиъншип с Лийдс е бил титуляр във всички осем мача от началото на сезона, а тимът му отново е в челото и се бори за изкачване във Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА