15 Октомври, 2024 08:08 459 4

Северна Ирландия може да не посрещне Беларус в Белфаст

  • северна ирландия-
  • беларус-
  • лига на нациите-
  • футбол

Според английските медии играчите от страната на Лукашенко могат да не получат британски визи за мача на 15 ноември

Северна Ирландия може да не посрещне Беларус в Белфаст - 1
Снимка: YouTube

Мачът от груповата фаза на Лигата на нациите по футбол между националните отбори на Северна Ирландия и Беларус може да бъде преместен от Белфаст, тъй като играчите на беларуския тим може да не получат британски визи, съобщава телевизионният канал BBC, предаде БТА.

Срещата е насрочена за 15 ноември. Двата тима са съперници на представителния тим на България.

Беларуските отбори, за разлика от руските, не са отстранени от международните турнири, но играят домакинските си мачове на неутрални терени и пред празни трибуни. Правителството на Обединеното кралство обаче, поради санкции срещу Беларус, не може да даде гаранции, че членовете на беларуския отбор ще получат визи и ще им бъде разрешено да влязат в страната. В тази връзка се обмисля срещата със Северна Ирландия да се състои на друг стадион.

Отборите на Северна Ирландия и Беларус играят в група 3 на Лига С. След три кръга отборът на Беларус заедно с България заема първо място в класирането с 5 точки, а северноирландците са трети с 4 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Играчите не са от страната на Лукашенко, а представят Беларус. Щом не им дават визи, УЕФА трябва да изключи всички отбори на Великобритания от турнирите си. То бива заяждане, ама прекалиха.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пимпарев

    0 0 Отговор
    Кой идиот сложи снимка на Уелс,вместо такава на Северна Ирландия?
  • 4 Кокорчо

    0 0 Отговор
    Имам усещане,че нивото на завършилите висшето си образование в България след експлозията на евроатлантизма,е на нивото на преминалите трето отделение преди 9ти Септември 1944.