15 Октомври, 2024 08:26 335 4

Димитър Митов: Ще победим в Белфаст, ако покажем най-добрата ни версия

  • димитър митов-
  • вратар-
  • футбол

Чака ни труден мач, но сме подготвени, заяви вратарят на националния отбор по футбол

Димитър Митов: Ще победим в Белфаст, ако покажем най-добрата ни версия - 1
Снимка: YouTube

Вратарят Димитър Митов натрупа вече доста опит във Великобритания, а след мачове в английската Лига 1 дойде ред и на два отбора в Шотландия, предаде БНР.

В момента той пази мрежата на Абърдийн, а постепенно от пролетта насам се утвърди в националния отбор като първи избор за поста си.

Първият въпрос, който му беше зададен е дали днешният мач със Северна Ирландия може да се приеме за малко или много негов домашен предвид опита му на Острова.

"Аз предпочитам да съм си в България, това е моето у дома. Иначе нашият отбор върви в правилната посока, с бавни стъпки, но в правилната посока. Искаме да побеждаваме повече, но това е дълъг процес. Просто се надявям, да продължим този път, по който вървим", започна Митов.

След това стана дума и за липсата на хора като Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер, които имат по два жълти картона и те са наказани за утрешната среща. Те играха в този състав в първите три мача и синхронът е налице, след като България все още не е допуснала гол в изданието на турнира Лига на Нациите, в група С3.

"Който е избран да ги замени, ще се представи на ниво. Всички са добри футболисти, а и тренираме заедно. Няма да има нужда от много адаптация. Няма да има проблем, който да заеме техните места".

"Винаги си готов, когато облечеш фланелката на България. За мача с Люксембург – да, те нямаха нито едно положение, може би едно. Ако успеем днес да направим същото представяне в защита – чудесно. Но ни очаква труден мач. Подготвили сме се добре и сме разучили противника. Ако покажем най-добрата версия от себе си, можем да победим, заяви Митов и уточни, че няма проблеми с постоянни ъглови удари или дълги тъчове, каквото е характерно за играта на противника".

"Да, познаваме противника. Да, те са много млад отбор. И малко повече класа при тях се добавя от мач на мач. Уважаваме ги, но ние също имаме своите предимства", каза Митов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичак

    4 0 Отговор
    Хахахаха, ма как може толкова да са заблудени...щели да бият, а срещу Люксембург бяха направо жалки!
  • 2 Любопитен

    2 0 Отговор
    Коя версия? Андроид 4 .
  • 3 Гал

    1 0 Отговор
    Засега сте на версия ритни топка.
  • 4 Хан Ауспух

    1 0 Отговор
    3:0 за горните Северноирландци срещу малyмните уродливи чалгаистанци.