15 Октомври, 2024 20:59 827 8

България с трудна победа за своя престиж над Израел

  • българия-
  • футбол-
  • израел

Единственото попадение в срещата бе дело на Никола Илиев

България с трудна победа за своя престиж над Израел - 1

Отборът на България до 21 години постигна трудна победа над този на Израел с 1:0 в последния си двубой от квалификациите за Европейското първенство в Словакия догодина. Единственото попадение в срещата бе дело на Никола Илиев в началото на втората част. Двубоят бе сравнително равностоен, като домакините сякаш имаха повече положения, но Пламен Андреев блесна с няколко чудесни спасявания, а Израел нацели и гредата.

След тази победа България завърши на трето място в групата за евроквалификациите за Европейското първенство в Словакия догодина с 15 точки в актива си, като пред националите останаха Германия и Полша, като това лиши "лъвовете" от класиране в следващата фаза.

Първите минути започнаха спокойно, като България имаше предимство, но не успяваше да създаде голови положения и задържаше топката, опитвайки се да намери празните пространства в противниковата половина.

В 39-а минута дойде първият по-сериозен шанс и той бе на сметката на домакините. Бар Лин засече перфектно центриране, доставено от левия фланг, но неговият опит премина покрай десния страничен стълб на Пламен Андреев.

Веднага след това Ори Натан Азо също се озова на стрелкова позиция, като опита изстрел по диагонала, но стражът на България внимаваше и съумя да избие.

Още в началото на втората част България организира страхотна контраатака, а Роберто Райчев пусна пас по конец към Никола Илиев, който от вътрешността на наказателното поле запази хладнокръвие и отправи великолепен удар по диагонала, като не остави шанс на противниковия вратар да реагира - 1:0 за България.

В 76-а минута Израел имаше добър шанс, като топката бе центрирана от десния фланг, а Лиран Хазан, който се бе появил като резерва, отправи силен и точен удар с глава, но Андреев внимаваше и успя да спаси по чудесен начин.

Във втората минута на добавеното време Лиор Каса се опита да изненада Андреев от много сериозна дистанция, а кълбото тупна пред стража на националния отбор на България, но той успя да избие в корнер. От последвалия ъглов удар, "лъвовете" отново се пречупиха, Ценов бе надигран във въздуха, а Пламен Андреев също не реагира добре и Став Лемкин от близка дистанция стреля с глава, а топката се отби от напречната греда и опасността отмина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нощен

    2 0 Отговор
    браво лъвове

    Коментиран от #2

  • 2 хххх

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нощен":

    Браво, ама изпуснаха самолета!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сандо

    1 0 Отговор
    Нашите играха много по-добре срещу Германия и злощастно загубиха.Днес ни припомниха опълченските ни времена,но пък спечелиха.Та такава игра е футболът ...
  • 5 Kaлпазанин

    1 2 Отговор
    Тва исраел къде беше ,че не мога да сетя .срамота

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Налучквам

    0 0 Отговор
    На гaз@ ивицита или ивицита газа ,там някъде.
  • 8 Калпак

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kaлпазанин":

    Ти България не си чувал, за Израел питаш.