22 Октомври, 2024 08:43 515 0

Нотингам Форест продължава с доброто си представяне във Висшата лига

  • нотингам форест-
  • висшата лига-
  • футбол-
  • англия-
  • класирането-
  • кристал палас

Тимът взе минимална победа над Кристал Палас

Нотингам Форест продължава с доброто си представяне във Висшата лига  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA архив

Нотингам Форест сложи край на осмия кръг на Висшата лига с минимална победа срещу намиращия се в слаба форма от началото на сезона Кристал Палас. Крис Ууд отбеляза единственото попадение в 65-ата минута, възползвайки се от липса на ориентация на вратаря Дийн Хендерсън. Палас все още няма победа в осем мача и се намира в зоната на изпадащите, което поставя под напрежение поста на Оливер Глазнър, който завърши миналия сезон с 6 победи от 7 мача, информира БНТ.

Първата по-опасна ситуация се откри пред гостите в 5-ата минута. Еберечи Езе завърши контраатака на "орлите" с фалциран удар от далечно разстояние, който премина на сантиметри от вратата, пазена от непомръдналия Матц Селс.

Домакините отвърнаха на удара с три положения в рамките на две минути. Първо, след четвърт час игра, Елиът Андерсън преодоля няколко защитника на Кристал Палас в наказателното им поле и стреля, но Дийн Хендерсън изби в корнер. От последвалия ъглов удар Крис Ууд се извиси над отбраната на гостите и отклони топката към вратата, но защитата се намеси да я изчисти. Изчистването обаче не беше добро и Ууд имаше още един шанс да открие резултата с глава но бе неточен.

В средата на полувремето "червените" стигнаха до поредна добра възможност след изпълнение на корнер и недобро изчистване на кълбото. Този път Райън Йейтс стреля с глава, но топката се отклони от левия страничен стълб. Малко по-рано пък Еди Нкетия направи същото, но от другата страна на "Сити Граунд" след шут от далечно разстояние.

След известно затишие, в последните секунди на първото полувреме Ууд засече центриране от Андерсън, но новозеландецът не успя да даде сила на удара си, с което изтекоха първите 45 минути.

След един час игра отново страховит шут на Езе, от около 30 м, бе отразен от беглийския страж на Форест.

В 65-ата минута късметът се усмихна за Нотингам Форест. Тревор Чалоба се опита да изчисти топката с глава, но тя попадна в Крис Ууд, който не се поколеба и стреля от около 20 м, хващайки неподготвен вратаря Хендерсън, с което новозеландецът откри резултата.

С изключение на едно спасяване на Матц Селс, при шут на Джефри Шлуп, домакините контролираха темпото до края на двубоя и не позволиха на възпитаниците на Оливер Глазнер да се върнат в срещата.

След днещния успех Нотингам Форест се изкачи до 8-о място с 13 точки, колкото има и седмият Тотнъм. Кристал Палас продължава да не може да изплува от зоната на изпадащите, намирайки се на 18-а позиция с 3 пункта.

За селекцията на Нуно Еспирито Санто предстои гостуване на Лестър на 25 октомври, а "орлите" приемат на "шпорите" на "Селхърст Парк", два дни по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА