27 Октомври, 2024 12:09 341 1

Ерве Ренар пак поема националния отбор на Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • футбол-
  • национален тим-
  • треньор

По време на първия си период той изведе Саудитска Арабия до Световното първенство в Катар 2022

Ерве Ренар пак поема националния отбор на Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната федерация на Саудитска Арабия назначи отново французина Ерве Ренар за селекционер на националния отбор на мястото на Роберто Манчини, съобщава Ройтерс. 56-годишният специалист, който ръководеше саудитците от 2019 до 2023 година, поема поста от италианеца Манчини, който напусна в четвъртък по взаимно съгласие след 14 месеца начело, предава БТА.

"Върнах се", каза Ренар, облечен в традиционна местна роба, във видео, публикувано в акаунта на саудитския национален отбор в социалните медии. "Договорът му е до края на 2025 година с опция за удължаване до Купата на Азия през 2027-а", се казва в изявление на местната федерация.

Ренар напусна работата си в Саудитска Арабия, за да ръководи женския отбор на Франция на Световното първенство и на Олимпиадата в Париж през 2024-а. "Нямах намерение да си тръгвам. Но когато страната ви почука на вратата, трябва да отговорите", казва той във видеото.

По време на първия си период Ренар изведе Саудитска Арабия до Световното първенство в Катар 2022, където тимът изненадващо победи бъдещия шампион Аржентина в първия си мач.

Той ще започне работа незабавно, тъй като следващите мачове на отбора от квалификациите за Световното първенство срещу Австралия и Индонезия са през ноември. Саудитска Арабия е на трето място в група С след третия кръг на предварителните мачове за Световното първенство в зона Азия с пет точки. Тимът изостава с пет точки от лидера в групата Япония след четири мача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    1 0 Отговор
    хубаво