Last news in Fakti

2 Май, 2014 00:20 822 0

10 от Бенфика устискаха и отиват на финал

  • ювентус-
  • бенфика-
  • лига европа-
  • финал

Португалците попречиха на Ювентус да играе домашен финал

10 от Бенфика устискаха и отиват на финал - 1
Снимка: БТА/АР
Португалският гранд Бенфика ще спори за втора поредна година за трофея в Лига Европа, след като днес "орлите" изковаха драматично 0:0 срещу Ювентус в Торино, продължавайки към финала след 2:1 на "Ещадио да Луш" в Лисабон.

Гостите доиграха срещата с девет души, след като първо Енцо Перес бе изгонен с втори жълт картон, а в края на двубоя централният бранител Езекиел Гарай пострада тежко след сблъсък с Пол Погба. Дори и с двама души повече на терена обаче, футболистите на Антонио Конте не успяха да се възползват от дългото продължение на редовното време, дадено от рефера Марк Клатенбърг.

Така Ювентус не успя да достигне финала на надпреварата, който ще бъде изигран именно на "Ювентус Стейдиъм" в Торино. Съперник на Бенфика в битката за трофея пък ще бъде испанският Севиля, който по същото време елиминира драматично Валенсия след загуба с 1:3 на "Естадио Местая".
 
Бенфика достигна своя трети финал в турнира след 1983 и 2013 година, като "орлите" ще се опитат да вдигнат купата за първи път в историята си. През миналата година те отстъпиха на английския Челси. Ювентус пък преследваше своя общо пети финал, като за последно "бианконерите" загубиха от Парма битката за Купата на УЕФА през 1995 година. "Старата госпожа" търсеше и своя първи европейски финал от 11 години насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА