Last news in Fakti

17 Май, 2014 21:38 883 0

Арсенал обърна Хъл Сити и грабна ФА Къп

  • арсенал-
  • хъл сити-
  • фа къп

Арсенал спечели първи трофей от девет години насам

Арсенал обърна Хъл Сити и грабна ФА Къп - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Арсенал стигна до пълен обрат срещу Хъл Сити, побеждавайки с 3:2, и спечели ФА Къп в последния си мач за настоящия сезон.

„Тигрите” започнаха ударно на „Уембли" и поведоха с два гола само за осем минути. Първо в 4-ата минута се разписа Честър, а малко по-късно Дейвид отчая „артилеристите”. Възпитаниците на Арсен Венгер все пак бързо върнаха едно попадение в 17-ата минута, когато се разписа Касорла.

В 71-ата минута след изпълнение на корнер и няколко рикошета във въздуха, топката се озова до Кошчелни в малкото наказателно поле. Французинът се обърна и успя да прокара топката във вратата на Хъл Сити. До края на редовното време и двата тима имаха възможност за гол, но такъв не падна и мачът отиде в продължения.

В тях лондончани бяха по-съобразителни и стигнаха до така ценния гол. Рамзи се разписа в 108-ата минута след подаване на Жиру и донесе първи трофей на отбора от девет години насам. Арсенал изравни рекорда на Манчестър Юнайтед от 11 трофея от надпреварата на Футболната асоциация.

Липсата на трофеи в последните години тежеше върху репутацията на Арсен Венгер, чийто състав не пропуска участие в Шампионската лига, но все нещо му липсваше да ликува с купа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА