Last news in Fakti

21 Май, 2014 18:06 2 704 0

Левски получи уникален подарък за юбилея (СНИМКИ)

  • левски-
  • снимка-
  • юбилей-
  • управителен съвет

Това е оригиналната първа снимка от 1914 година на Управителния съвет на клуба

Левски получи уникален подарък за юбилея (СНИМКИ) - 1
Снимки: Българско национално радио

Уникално дарение по повод 100-годишнината на футболен клуб Левски направи спортната редакция на Българското национално радио на юбиляря. Това е оригиналната първа снимка от 1914-а година на Управителния съвет на синия клуб, който според проучване на УЕФА от миналия месец е най-обичаният български футболен клуб.

На фотографията са деветимата ученици, предимно от Втора мъжка гимназия, поставили на 24-и май 1914-а година началото на клуба, съобщиха от БНР. На гърба на пожълтялата хартия на фотото със синьо мастило е написано „Управителния съвет на спортния футболен клуб Левски – през 1914-а година“.

Учениците, основали великия клуб, са Любомир Чавдаров, Владо Григориев, Георги Манолов, Кирил Григоров, Тошко Тошков, Асен Байнов, Борис Василев и Зафир Абрашев. Липсва името на Крум Траянов, който също е на снимката. Авторитети във фотографията са категорични, че снимката е оригинал.

На 23 май на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата Левски ще изиграе мач с Лацио в кулминацията на честванията на „синия“ юбилей. На 24 май, когато е основан и клуба, ще бъде открита нова паметна плоча на „Могилката“, а след това шествие с привърженици, футболисти и ръководители ще премине по улиците на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА