Last news in Fakti

22 Май, 2014 11:47 931 0

Тити Папазов: Нека утре има само усмивки и радост

  • левски-
  • юбилей-
  • константин папазов-
  • лацио-
  • усмивки

Той призова утре стадионът да бъде напълнен и да бъдат продадени и последните 6 хиляди билета

Тити Папазов: Нека утре има само усмивки и радост - 1
Снимка: БТА

„Нека има само усмивки и радост, нека всички да пеят. Искам утре да няма негативизъм”, заяви един от учредителите на Фонд „100 години Левски” и треньор на баскетболния Левски Константин Папазов.

Кулминацията в честването на 100-годишния юбилей на клуба ще е мачът срещу Лацио на Националния стадион „Васил Левски”, който ще се проведе на 23 май от 21:45 часа.

„Обградени от негативизъм и неуспехите на днешния Левски, сега резултатът е повече от очаквания. Убеден съм, че утре България ще стане свидетел на най-великото нещо в държавата в условията на демокрация. Убеден съм, че всички събрани пари са събрани от сърце. Тези, които нямат фенове, съдбата им отрежда богати собственици. Нарочно обаче съдбата направи най-тежкия сезон на Левски, за да могат милионите фенове да докажат, че Левски може да бъде спасен”, заяви още Папазов.

„Голямата победа е не организирането на голямото събитие, а начинът, по който го организирахме. Ако всичко беше розово, нямаше как синята общността да бъде подложена на този тест. Убеден съм, че утре ще бъде доказано, че ние не сме крадци, а сме добронамерени хора. Иска ми се утре този празник да отвори сърцата на феновете”, заяви Тити Папазов. Той призова утре стадионът да бъде напълнен и да бъдат продадени и последните 6 хиляди билета. Папазов заяви, че Наско Сираков ще присъства на стадиона като една от най-големите легенди на футболния тим.

„Ние започнахме работата си преди 2 години. Тогава беше представена идеята да се създаде фондация, която да се занимава с организацията на юбилея. Работи се от 2 години по написването на книга за Левски, снима се филм за привържениците, който ще излезе до няколко дни. Направи се много широка гама артикули за феновете и още много други неща. Ние като общност успяхме да си подадем ръка и да започнем да работим в името на една кауза, в която всички вярваме. Ще бъда горд, ако левскарите покажем как се прави гражданско обществено у нас”, заявиха от Националния клуб на привържениците на Левски.

„Левски не е само футбол, а една идея и кауза. 100-годишнината не е само един ден, а цяла година”, сподели председателят на „София Запад” Антон Калчев.

„Подарък от съдбата беше да участваме в тази невероятна кауза, каквато е юбилеят. В емоционален план утре ще бъде един от най-великите ни дни като левскари. Юбилеят е като компенсация на това, което преживяваме феновете през последния сезон”, заяви Васил Колев, председател на Тръст „Синя България”,

Димитър Костадинов, член на „София Запад”, благодари на всички левскари, дали пари за юбилея. „Това беше народно дело, една денонощна работа. Общата сума от дарения, която до момента е събрана, е над 180 хиляди лева. Ако добавим сумите спонсори и продадени билети, сумата набъбва до над 600 хиляди лева”, заяви Костадинов.

Организаторите на юбилея призоваха привържениците да бъдат на стадиона най-късно в 19:30 часа, защото 15 минути по-късно ще започне и официалната част по честванията на юбилея. В 19:45 ще бъдат наградени спортисти на клуба. Осигурена ще бъде охрана на събитието. На 24 май ще бъде открита нова паметна плоча на „Могилката“, а на събитието ще присъстват и наследници на основателите на клуба. След това шествие ще тръгне по улиците на София към Паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени венци и цветя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА