Last news in Fakti

23 Май, 2014 11:50 1 378 0

Батков: Феновете направиха нещо голямо, „Левски” е жив

  • тодор батков-
  • левски-
  • фенове-
  • юбилей

Президентът на сините не изключи възможността за предоставяне на акции на феновете

Батков: Феновете направиха нещо голямо, „Левски” е жив - 1
Снимка: Уикипедия

„За първи път в последните 15 години привържениците самостоятелно свършиха нещо голямо. Това е много радващо и показва, че клубът е жив”, заяви собственикът на Левски Тодор Батков по повод кулминацията в честванията на 100-годишния юбилей на клуба. Тази вечер Левски ще се изправи срещу Лацио на Националния стадион „Васил Левски”, а освен мача са подготвени много изненади и приятни емоции на феновете.

„След като видях, че феновете съумяха да се обединят в името на обща кауза, реших да обявя, че ще предоставя на организираните привърженици пакет от 10-15% акции срещу ангажимента пак по този начин да съберат някакви средства”, сподели Батков пред БНТ. Той коментира опита на ЦСКА публично да пусне в продажба акции на отбора:

„Идеята на ЦСКА бе добра, но не беше успешен опитът, който направиха. Може би по този начин публично предлагане може да е успешно, когато отборът е стабилен. Има и други форми, една от тях е тръст на привържениците. Такъв направиха и феновете на Левски. Идеята е подобна“, сподели Батков.

Според адвоката финансовото състояние на Левски не е цветущо: „Хоризонтът е мътен. Имаме забавяне в първия отбор на една месечна заплата с 8 дни. Има 300-400 хиляди лева за реализирани вече трансфери. Проблемът е това, което предстои. Георги Иванов стартира работа, преговаряме за освобождаване на някои играчи, които са скъпоплатени. Но тук става дума за компенсации. Не искам да споменавам имена. Положението е умерено напрегнато и леко оптимистично. Днешната еуфория обаче показва, че Левски е жив. Освен това ни кара да вярваме, че феновете ще могат да помагат в умерени граници и занапред“, заяви Батков.

Според собственика на клуба наложената глоба от УЕФА преди дни е заради провалената сделка за спонсорство с руски газов гигант: „Аз съм един от работилите за въвеждането на финансовия феърплей и за зла участ попаднахме под удара му. От какво дойде това – от там, че аз и Иво Тонев бяхме на среща с голяма руска фирма на 13-и декември 2012-а година, аз им казах, че ще им дам 30% от акциите на клуба, за да се прегърнем и да работим заедно, но не се получи и така попаднахме в тази графа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА