Last news in Fakti

28 Юни, 2014 18:45 799 0

Суарес за инцидента: Загубих равновесие!

  • луис суарес-
  • фифа-
  • джорджо киелини-
  • наказание-
  • захапка

В обяснението Суарес е заявил, че не е ухапвал Киелини, а е паднал върху него

Суарес за инцидента: Загубих равновесие! - 1
Снимка: БТА/AP

Нападателят на уругвайския национален отбор по футбол Луис Суарес заяви, че не е действал умишлено срещу Джорджо Киелини по време на мача между Италия и Уругвай от груповата фаза на световното първенство в Бразилия, спечелен от „урусите” с 1:0.

27-годишният реализатор получи наказание от международната футболна централа ФИФА от девет мача лишаване от права за националния тим и бе отстранен за четири месеца от футбола заради ухапването на бранителя. Суарес обаче отрече обвиненията, заявявайки в обяснение до дисциплинарната комисия на ФИФА, че е паднал върху Киелини.

„Случилото се по никакъв начин не може да бъде наречено „захапване” или опит за такова. Загубих равновесие, тялото ми стана нестабилно и паднах върху опонента”, е написал Суарес в официалното си обяснение за инцидента, цитиран от Goal.com.

„В този момент ударих с лице противника, което остави леко охлузване на челюстта ми и силна болка в зъбите”, споделя още нападателят.

Уругвайската футболна федерация обяви, че ще обжалва наказанието на ФИФА. Южноамериканският тим се класира на осминафиналите след успеха си над Италия, а съперник на отбора е Колумбия. Двата отбора ще премерят сили тази вечер от 23:00 часа българско време.

Междувременно наказаният Суарес благодари в социалните мрежи на тези, които застанаха зад него и изказаха своята подкрепа. „Благодаря на всички за подкрепата и обичта, която получих. Аз и моето семейство наистина го оценяваме”, заяви Суарес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА