Last news in Fakti

29 Юни, 2014 00:51 1 415 1

Съотборник на Бербатов стегна куфарите на Уругвай

  • колумбия-
  • мондиал 2014-
  • уругвай-
  • хамес родригес

Колумбия записа четвърта поредна победа на световното в Бразилия и се класира за четвъртфинал за първи път в своята история

Съотборник на Бербатов стегна куфарите на Уругвай - 1
Снимка: БТА/ AP

Колумбия победи Уругвай с 2:0 във втория осминафинален сблъсък на световното първенство в Бразилия и в следващата фаза ще се изправи срещу домакините, които преди часове елиминираха Чили след изпълнение на дузпи. В герой за колумбийците се превърна 22-годишният съотборник на Димитър Бербатов в Монако Хамес Родригес, който вкара и двете попадения за победителите.

Първите минути на легендарния „Маракана” в Рио де Жанейро минаха под диктовката на колумбийците. Възпитаниците на Пекерман контролираха ситуацията на терена, но уругвайците бяха добре подредени в защита и не оставяха много пространства на съперниците си. Така се стигна до 28-ата минута, в която Хамес Родригес вкара гол-шедьовър и даде преднина на тима си. 22-годишният футболист на Монако пое топката на гърди около дъгата на наказателното поле и изстреля неспасяемо топката към вратата на Муслера. Кълбото удари напречната греда и влезе в мрежата на безпомощния страж на „урусите”.

Те, от своя страна, се „посъбудиха” и отговориха с няколко удара към вратата на Колумбия. Най-близо до целта бе Гонзалес в 38-ата минута, но Оспина изби удара му и запази преднината на тима си. Второто полувреме също започна с натиск на колумбийците, които имаха повече аргументи в офанзивен план от съперниците си. В 50-ата минута защитата на Уругвай бе съсечена за втори път. След балонно центриране към наказателното поле Куадрадо свали с глава топката към Хамес Родригес, който вкара втория си гол в мача и пети от началото на мондиала.

В 64-ата минута Кристиан Родригес от Уругвай стреля опасно от далечно разстояние, но Оспина за пореден път спаси. В минутите до края „урусите” опитаха да вкарат гол, но колумбийската защита удържа набезите им и се поздрави с успеха. Това бе четвърта поредна победа за тима на мондиала след трите успеха в група „C”.

Хуан Куадрадо и Давид Оспина изиграха много силен мач за Колумбия. Големите отсъстващи имена в сблъсъка пък бяха Радамел Фалкао и Луис Суарес – първият се контузи в началото на годината и не успя да се възстанови за световното, докато Суарес бе наказан от ФИФА заради захапването на Джорджо Киелини преди четири дни.

Четвъртфиналът между Бразилия и Колумбия ще се изиграе на 4 юли във Форталеза. В неделя ще се изиграят следващите два осминафинални сблъсъка от мондиала. От 19:00 часа започва двубоят между Холандия и Мексико, а в 23:00 часа българско време Коста Рика излиза срещу Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    Браво,Хамес!Гол като за Световно!!!