Last news in Fakti

28 Юни, 2014 21:58 1 788 1

Бразилия на четвъртфинал след драма и дузпи в Бело Оризонте

  • бразилия-
  • чили-
  • драма-
  • дузпи-
  • мондиал 2014

Бразилия мина през деветте кръга на Ада, но оцеля и се класира напред

Бразилия на четвъртфинал след драма и дузпи в Бело Оризонте - 1
Снимка: БТА/AP

Фаворитът за спечелване и домакин на 20-ото световно първенство Бразилия се класира на четвъртфинал след изключителна драма в мача си срещу Чили. Двата отбора изиграха динамичен и оспорван мач, чийто победител трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши при равенство 1:1, а при дузпите бразилците стигнаха до победата след 3:2.

Въпреки че „кариоките" са основен фаворит за спечелване на световната титла на домашна сцена, те не впечатлиха с играта си и можеха да отпаднат още в първия си мач от директните елиминации. Чили, от своя страна, игра изключително дисциплинирано и грамотно. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли дори удариха гредата в последните секунди на второто продължение на мача, но късметът им изневери и прати напред домакините.

Двата отбора започнаха агресивно срещата, отправяйки удари от далечно разстояние. Марсело за Бразилия и Диас за Чили се отчетоха с опасни изстрели, които обаче не попаднаха в очертанията на вратата. В 13-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за падане на Хълк в наказателното поле, но главният съдия Хауърд Уеб подмина ситуацията. В 18-ата минута „селесао” поведе в резултата и хвърли в екстаз зрителите по трибуните на стадиона в Бело Оризонте. След изпълнение на корнер Тиаго Силва отклони с глава към Давид Луис, който от няколко метра прати топката във вратата на чилийците.

В 32-ата минута обаче бразилците допуснаха детинска грешка в отбрана, която им коства изравняване в резултата. Алексис Санчес получи топката в наказателното на „селесао” и с премерен удар преодоля Жулио Сезар. До края на полувремето бразилците се опитаха да вкарат втори гол, но с пропуски се отчетоха Неймар, Фред и Дани Алвеш, чийто удар от далечно разстояние бе спасен от Клаудио Браво.

Втората част започна с натиск на бразилците. Те вкараха гол в 55-ата минута, който обаче правилно бе отменен от английския рефер. Хълк прати топката във вратата на чилийците, но при овладяването й си помогна с ръка, за което получи и жълт картон. В 64-ата минута чилийците показаха зъби и след скоростна атака отправиха удар към вратата на Сезар, но топката попадна право в ръцете на стража на „кариоките”.

В минутите до края на редовното време чилийците играха прекрасно в дефанзивен план, а бразилците така и не успяха да намерят пролуки към вратата на Браво. Така се стигна до продължения. Двата тима започнаха предпазливо, но постепенно бразилците поеха инициативата и наложиха натиск. В 103-ата минута Хълк стреля опасно към вратата на чилийците, но Браво спаси удара. Второто продължение не донесе много емоции на зрители чак до последните секунди, в които Пиния от тима на Чили нацели гредата след силен удар. В ответната атака Рамирес пък бе близо до гола, но топката излезе в аут след изстрела му. Така всичко трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. 

Вилиан и Хълк изпуснаха за бразилците, докато Пиния, Санчес и Хара не успяха да вкарат за чилийците и лишиха тима от продължаване напред. Неймар бе автор на петия гол на „селесао” от дузпа, а веднага след него Хара нацели гредата и класира Бразилия за четвъртфиналите.

Бразилия ще играе на четвъртфиналите срещу победителя от двойката Колумбия – Уругвай, които излизат един срещу друг тази вечер от 23:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    Потвърди се истината, че у дома и гредите помагат!!!