Last news in Fakti

30 Юни, 2014 20:54 1 230 0

Франция се справи с Нигерия, очаква немците

  • мондиал 2014-
  • франция-
  • нигерия-
  • пол погба

Пол Погба вкара решителен гол за тима си

Франция се справи с Нигерия, очаква немците - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Франция победи Нигерия с 2:0 в осминафинална среща от световното първенство в Бразилия и се класира за следващата фаза на турнира. Първото попадение в мача бе дело на звездата на „петлите” Пол Погба, който се разписа с глава десет минути преди последния съдийския сигнал. Секунди преди края пък автогол си отбеляза Джоузеф Йобо.

През първото полувреме атаките се редуваха и пред двете врати. В 19-ата минута Еменике вкара гол за „супер орлите”, който обаче бе правилно отменен заради засада. Минути по-късно Пол Погба имаше прекрасна възможност да изравни, но ударът му бе спасен от стража на нигерийците Ениама. Секунди преди края на първата част пък Лорис спаси опасен удар на Еменике, който бе един от най-активните играчи на терена.

Възпитаниците на Стивън Кеши започнаха по-добре втората част и бяха по-добрият отбор. „Петлите”, от своя страна, бяха далеч от познатото ниво и трудно създаваха чисти голови положения. В 64-ата минута Одемвинге стреля силно от дъгата на наказателното поле, но Лорис спаси. В 70-ата минута Бензема получи прекрасен пас от Гризман и преодоля вратаря на нигерийците, но топката бе избита в последните момент от голлинията от Моузес.

В минутите след това французите все пак показаха истинското си лице, с което впечатлиха в груповата фаза.  Те поеха контрола на терена, пределно мотивирани да сложат край на интригата още в редовното време. В 75-ата минута Кабай стреля от далечно разстояние, но топката се отби в напречната греда. Секунди по-късно Валбуена центрира от пряк свободен удар към Бензема, който с глава отправи удар към вратата на нигерийците, но Ениама спаси.

Франция все пак успя да вкара гол малко след това. В 79-ата минута Пол Погба се възползва от грешка на стража на нигерийците след центриране от корнер и с глава прати кълбото в мрежата на африканците. В редовното време Джоузеф Йобо пък си отбеляза автогол след остро центриране от фланга.

На четвъртфиналите Франция ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Германия и Алжир, които играят тази вечер от 23:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА