Last news in Fakti

1 Юли, 2014 01:34 2 119 0

Германия се измъчи, но победи Алжир след продължения

  • мондиал 2014-
  • германия-
  • алжир

Вратарят на ЦСКА Райс МБоли изигра прекрасен мач

Германия се измъчи, но победи Алжир след продължения - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия победи Алжир с 2:1 в осминафинална среща от световното първенство в Бразилия. Немците бяха по-добрият тим на терена, но трябваше да играят продължения, за да се класират напред.

„Пустинните лисици” започнаха много агресивно двубоя, показвайки, че не изпитват и грам страх от именития си съперник. В 10-ата минута Судани изведе опасно Слимани зад отбраната на Бундестима, но Нойер изби топката в корнер. Малко по-късно алжирците вкараха гол, който обаче правилно бе отменен заради засада. В 18-ата минута Гулам проби по фланга и стреля опасно, но топката излезе в аут. До края на полувремето немците отговориха с удари на Йозил, Кроос и Гьотце, но вратарят на ЦСКА Райс М’Боли показа класа и не позволи топката да попадне в мрежата му.

Още в началото на второто полувреме Льов замени Гьотце с Шюрле. В 55-ата минута Филип Лам стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата на алжирците. В последвалите минути немците наложиха натиск, но така и не успяваха да създадат чисто голови положения. При една опасна контраатака четвърт час преди края на редовното време алжирците можеха да поведат, но Нойер спаси изстрел на Слимани.

В 80-ата минута се откри най-чистото голово положение за Германия – Мюлер получи топката след остро центриране и стреля с глава, но М’Боли спаси по прекрасен начин. Минута преди края на редовното време пък Швайнщайгер бе близо до гола, но стражът на българския ЦСКА отново бе безпогрешен.

Въпреки че немците имаха огромно предимство във владеенето на топката, африканците  играха изключително дисциплинирано в дефанзивен план, с което добутаха и мача до продължения.

Още във втората минута на първото продължение обаче алжирската отбрана се пропука и допусна гол. Андре Шюрле бе оставен непокрит в наказателното поле на африканците и след подаване на Мюлер преодоля М’Боли. „Пустинните лисици” се опитаха да изравнят, но не успяваха да намерят път към вратата на Бундестима. В 119-ата минута Йозил уби интригата с втори гол, но въпреки това алжирците вкараха почетно попадение в последните секунди - точен бе Джабу.

На четвъртфиналите Германия ще се изправи срещу Франция, която победи Нигерия с 2:0. Сблъсъкът между европейските колоси ще се състои на 4 юли. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА