Last news in Fakti

19 Юли, 2014 11:05 19 347 13

САЩ тестват воден танк

  • uhac-
  • амфибия

Специалисти от Бойната лаборатория на щатския Корпус на морската пехота изпробват амфибия, на която предсказват голямо бъдеще. Машината с дължина 12 и височина 5 метра изглежда внушаващо и застрашително в типичен американски стил.

UHAC се привижва на гъсенични вериги, а всички възли и агрегати са разположени в корпуса. В предната част има кабина за екипажа с цялото необходимо оборудване. Тежестта на превозното средство е разпределена така, че на квадратен сантиметър се падат 140 грама.

Конструкцията на веригите позволява на UHAC буквално да тича по водата. По време на първите тестове е постигната скорост от около 20 възела (37 км/ч) и безпроблемно преодоляване на вълни с височина до 3 метра. Товароносимостта е 200 тона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Тусчиев

    6 4 Отговор
    Това чудо е многократно по-бързо и товари до 151 т http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8B%D0%B5_%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0_12322
  • 2 по темата

    8 3 Отговор
    Типично по хамерикански - изхвърляне на сухо!
  • 3 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
  • 4 Калоян Петров

    8 1 Отговор
    Хвалипръцковци, видяхме ги преди два месеца в Черно море как се изпонасраха когато руският бомбардирповач пикира към прехваленият им миненосец.Да не натисне Путин някое копче в Москва и да им потънат новите танкове.

    Коментиран от #7

  • 5 ярослав станчев

    7 0 Отговор
    Интересна концепция са избрали.Огромна,лесно забележима и бавно подвижна цел,пълна със "защитени" бойци.Първия талибанин с РПГ 7 ще го е разстрелял от храсталаците.Тез направо ще си самоубиват войниците,ако го вкарат на въоръжение.Това нещо,за да има някакъв ефект от него,трябва да го охраняват един батальон "Абрамси",поне 2 "Апача" и още 2 "Хорнета".

    Коментиран от #6

  • 6 Никой

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    Добре де нали пише че го тестват, кво се палиш. Крайния родукт едва ли, ще прилича много на това, а и като го гледам едно РПГ няма да му стигне.

    Коментиран от #8

  • 7 Иван Петров

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Калоян Петров":

    Няма страшно, Путин и да натисне копчето, има голям шанс да не сработи, като всичко руско.
  • 8 ярослав станчев

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Чак да се паля,едва ли.Просто ми е чудно,защо,когато по цял свят се правят малки,трудно забележими и бързо подвижни бойни машини за войските,американците правят точно обратното.Точно те въведоха този модел в съвременните военни конфликти,малки и бързи бойни групи с подходящата техника.Да не замислят нов десант в Нормандия?
    А на Иван Петров ще кажа,че и Ф-117 Стелт трябваше да е невидим,но сърбите го засякоха с доста стара съветска станция и го свалиха с не толкова модерен съветски ЗРК.Та когато се наложи,копчето което е натиснато ще сработи,гарантирано.Но по-добре да не се налага,че като започнат да се ритат атовете,най-много страдат магаретата.
  • 9 Владислав Димитров

    1 4 Отговор
    Щом е хамерикаески трактора, значи не става... виж ако беше руски, грешка нямаше да има !

    Коментиран от #10

  • 10 Никой

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "Владислав Димитров":

    Разбира се! Ако това беше руско хрумване всички щяха да ми се кланят и да казват, колко е на предничаво и как щяло да срази "хамериканците".
  • 11 Владислав Димитров

    2 6 Отговор
    Направили американците танк, плаващ, хвърчащ, няма значение, умеят правят. Същото се отнася и за руснаците, самолети, ракети, танкове, могат правят. Но ние, какво умеем и правим ние българите ?? Така като чета коментарите по тази статия излиза, че ние само можеме да завиждаме и плюем по американците... и да лижем задниците на руснаците. Направо може да се каже, че по тая тема сме ненадминати, истински професионалисти !
  • 12 Maurice

    3 11 Отговор
    Или аз нещо съм изпуснал, или в този сайт се случват странни неща. Не ми го побира ума, как може да има толкова поклоници на Русия? Та това е мега изостанала технически държава, разчитаща на здрав комунизъм и природни ресурси. Един фанатик се вживява за новия Сталин и си мери егото при най-малка възможност, а вие се радвате, сякаш сме прокопсали покрай тези световни тумори руснаците за последните 60 години.
  • 13

    3 0 Отговор
    Пълна тъпня