Last news in Fakti

12 Септември, 2014 12:08 2 147 0

Лаптоп с два екрана

  • intel-
  • лаптоп-
  • e-ink-
  • два екрана
Преди няколко години компанията Nintendo пусна на пазара игровата конзола Nintendo DS, която се различаваше от аналозите по наличието на два екрана. Премиерата съвпадна с показването на основния конкурент Sony PSP, като мнозина от специалистите веднага предрекоха провал за конзолата с два екрана.
 
Времето обаче показа, че възможностите, които дават двата екрана не са за подценяване и определено интригуват потребителите. Постепенно асортиментът на подобни устройства се разшири и излезе от обхвата на видеоигрите. Ноутбукът, който виждате на снимката е поредното доказателство за това.
 
Лаптопът с два екрана е дело на компанията Intel, но все още е в ролята на прототип. Вторият му дисплей е вграден на гърба на основния, а заради икономия е решено той да е по технологията наречена E-Ink. С други думи екранчето е по-малко и черно-бяло без подсветка. Идеята е да се използва за четена на книги, пускане и получаване на съобщения, мейли и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА