Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 11:56 3 450 0

Действащ автомобил трансформър

  • digital content expo-
  • трансформър
По време на изложението Digital Content Expo в Япония, беше представен действащ прототип на автомобил трансформър. Моделът може да се трансформира от автомобил в хуманоиден робот, като след трансформацията височината му е 1.3 метра.
 
Проектът е наречен J-Deite quarter, а по думите на създателите му, през 2020 година ще е готов пълноразмерен автомобил, трансформиращ се в робот. Роботът ще достига височина от 5 метра. Преди това обаче, през 2016-а предстои появата на 2.5-метров трансформър.
 
Прототипът, показан в Токио тежи 35 килограма и може да се придвижва пеша със скорост от 1 км/ч, което е почти пет пъти по-бавно от нормален човешки ход. Когато хуманоидното роботче се превърне в автомобил, скоростта на придвижване нараства до 10 км/ч
 
Управлението става с помощта на специално програмно обезпечение, което се нарича V-Sido OS. На този етап трансформърът няма да се продава, а ще си остане само във вид на прототип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА