5 Октомври, 2019 11:30 7 014 2

Философ създаде сгъваема каравана (ВИДЕО)

  • trailmanor-
  • каравана-
  • трансформър

Пазарът на каравани и кемпери предлага всевъзможни модели и концепции, но малко от тях могат да се мерят по функционалност с продукцията на американската TrailManor. Навремето основателят на компанията Уилям Хълси защитил докторат по философия, но животът го запратил на съвсем друго поприще и в продължение на 25 години си вадил хляба с машиностроене.

"Виновник" за основаването на TrailManor била капризната съпруга на Уилям, която вечно се оплаквала от мотелите, в които семейството отсядало по време на честите им пътешествия. Жената поискала компактна едноетажна каравана, в която обаче да има всички удобства, достатъчно пространство и отделна баня.

За клетия Уилям не останал друг избор освен да запретне ръкави и да проектира сгъваемо туристическо ремарке. В момента TrailManor предлага различни варианти на караваната-трансформър с дължина от 8 до 9.5 метра в сгънато състояние, но заради ниското си тегло всички модели могат да се теглят с обикновен автомобил или кросоувър.

Хитрата система за сгъване и разгъване, изобретена от Хълси, позволява с процедурата да се справи дори крехка дама. Най-тежките компоненти като покрива са разделени на две секции и са снабдени с противотежести, които облекчават местенето, като всичко отнема не повече от две минути.

Интериорът изисква малко повече време и известни навици за привеждане в обитаемо състояние. За сметка на това обитателите могат да се наслаждават на пространство в изобилие, всякакви удобства и вместителна баня с душ, тоалетна и мивка. Вижте повече във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 джедай

    5 0 Отговор
    Виновничка,а не виновник. Права е дамата,за жените трябват отделна тоалетна и отделна баня. Такива удобни каравани трябва да се продават и у нас. Добре се е сетил този човек,поздравления! Технически прогрес.