Last news in Fakti

22 Април, 2016 11:56 13 462 2

Беларуското бронирано "чудовище" Volat

  • volat-
  • военна техника-
  • брониран автомобил-
  • беларус

До неотдавна военната промишленост на Беларус беше в положение на застой, но сега, предвид политическата обстановка в региона източноевропейската държава започна отново да отделя внимание на военната си промишленост. Първите стъпки в тази насока бяха направени с разработката на нов брониран автомобил, носещ името Volat.

Той ще се прави в тракторния завод в Минск и според информация на руските медии е разработен от нулата. Това обаче не е съвсем така, защото шасито е взето от военния камион МЗКТ-500200, а механичната трансмисия СААЗ-4334 е от ЗИЛ. Автомобилът разполага с изцяло независимо окачване и с двигател ЯМЗ-53452.

Дизеловият мотор е с работен обем 4.4 литра, снабден е с турбокомпресор, а мощността му е 215 конски сили. Volat е предназначен за разузнаването, както и за специални операции на въоръжените сили на Беларус и ще бъде официално представен лятото на изложението Eurosatory в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    2 0 Отговор
    Много са му открити гумите ,поне половината можеха да бъдат защитени.
  • 2 Kalinski

    0 0 Отговор
    Може да са бандажни :D :D :D xaxa