Last news in Fakti

17 Юни, 2016 04:00 6 754 1

Нов тип ванкелов двигател от LiquidPiston

Ванкеловият двигател бе основно използван в автомобилите на Mazda, но със затягането на еко стандартите и икономичността на автомобилите, той остана на заден план. За любителите на модификациите, той обаче се превърна в икона поради специфичния си звук и по-важното - лесното увеличаване на мощността. От компанията LiquidPiston искат да възродят този изключително лек агрегат по нов и различен начин. Тяхната разработка, за разлика от нормалния ванкел използва общо 3 горивни камери с комбинация от 3 цикъла. Това е довело и до още по-голямо намаление на теглото - показаният във видеото двигател е с тегло от 1.8 килограма и възпроизвежда от 3 до 5 конски сили според настройките. Конструкцията също е обърната - буталото в нормалния ванкел е триъгълно с цилиндър от две полусфери, тук обаче буталото има форма на бъбрек, а горивната камера на триъгълник и лагерите се намират в блока не в буталото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Е това е, умовете не спират да ни изумяват. ВАНКЕЛА ще пребъде, бъдете сигурни. Първо от МАЗДА ще го произведат серийно. Двигателя на ОТО е изчерпан.