12 Октомври, 2011 09:59 7 906 0

Ултразвук за мобилен телефон

  • ултразвук-
  • mobius

Собствениците на iPhone и устройства с Android може да смятат Windows Mobile за остаряла операционна система на цели две години, но някои производители на специализирана техника не са на същото мнение.

mobiUS представлява ултразвукова палка, която работи с телефон Toshiba TG01 и нейния Windows Mobile 6.5. Устройството може да сканира ембрионалната, коремната, сърдечната и тазовата област, както и периферните кръвоносни съдове.

Джаджата се побира без проблем в джоба, което трудно може да се каже за огромните машини в акушеро-гинекологичните кабинети. Освен това няма нужда от външен източник на захранване, а благодарение на WiFi и 3G връзката изпраща изображения от скенера на телефона към който и да било принтер или болничен терминал.

Специалисти предсказват бляскаво бъдеще за подобни системи, които позволяват на лекари да преглеждат пациенти в изолирани райони или в извънредни ситуации. Най-приятно изненадва цената на mobiUS - едва $7 495 срещу $100 000 за преносимия Vscan на General Electric.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА