Last news in Fakti

21 Август, 2016 17:17 1 238 0

Приложение разпознаващо мебели

  • grokstyle

Двама учени от университета в Корнел разработват мобилно приложение, чрез което ще можем да разпознаваме мебели подобно на музикалните търсачки, като Shazam и TrackID. Създадена от д-р Шон Бел и проф. Кавита Бала, тази огромна библиотека от информация лесно и бързо ще ни показва производителя и марката на интересни за нас атрибути, благодарение на тежък алгоритъм, като ще ни отвежда и до тези, които са на пазара. 

Приложението ще анализира снимки, които му задаваме и ще ги сравнява с тези в базата данни, като за това ще използва контурите на обектите и бързо ще ни показва подобни на тях, вместо да се заравя в базата данни и да забавя своя избор. По този начин хиляди дизайнери и фенове на домашния уют ще могат да си набавят нужните аксесоари за обзавеждане без да се заравят в тонове каталози и списания за интериор и екстериор. Учените вече са регистрирали своя старт-ъп под името Grokstyle, което най-вероятно ще бъде и името на приложението, което ще може да се използва в много други свери.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА