Как се създава готварски нож от дамаска стомана

Публикувана: 5 Септември, 2016 04:00
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3331

Готварските ножове от дамаска стомана са един от върховете използвани от шефовете по света. Една от главните причини за ексклузивноста им се крие в това, че те се създават ръчно и направата на един нож изисква много отделени часове. Друга пък идва от самата многослойна стомана, но поне тя в днешно време може да бъде открита в готова форма, за разлика от миналото, когато всичките слоеве е трябвало да се създават ръчно от ковача. Процесът по сътворяването трябва да бъде много последователен и дори малки грешки могат да развалят крайния ефект. Освен функционалноста, текстурата на стоманата създава едно великолепно усещане, което ни пренася в миналото. 

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.