Last news in Fakti

29 Септември, 2016 17:45 5 562 5

Запали се и Note 7 от новата партида

  • samsung-
  • galaxy note 7
Запали се и Note 7 от новата партида - 1

Samsung Galaxy Note 7 с батерия Amperex Technology Ltd (ATL) вместо проблемните акумулатори на SDI components, заради които корейският гигант изтегли от пазара самозапалващия се модел и вече продадените апарати, се възпламени, обгори собственика си и повреди MacBook-а му, съобщава PhoneArena.

Запали се и Note 7 от новата партида

Китаецът Хуей Ренджи купил смартфона от интернет магазина JD.com с черен квадрат на опаковката - знак, че телефонът е от новата безопасна партида. Ден по-късно обаче апаратът се взривил, докато се зареждал. Ренджи получил изгаряния по ръката, а клавиатурата на MacBook-а му се разтопила от високата температура.

От Samsung обаче подозират опит за измама, тъй като Хуей Ренджи отказал на посетилия го представител на компанията да подмени повредения Note 7 за пари или нов апарат, осуетявайки по този начин експертиза по случая. Китаецът заявил, че няма доверие на производителя и смята да разнищи случая сам, като привлече общественото внимание към проблема.

Запали се и Note 7 от новата партида

Не се знае и какво зарядно е използвал Хуей Ренджи - оригинално или менте, нито какво точно е търсел смартфонът на клавиатурата на лаптопа му. От Samsung има основание да се съмняват, тъй като през последните седмици, откакто избухна скандалът със самозапалващите се Galaxy Note 7, са установени поне два случая на преднамерено нагряване на телефони от модела с цел да бъде инсцениран взрив на батерията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смЕх

    0 0 Отговор
    Доста скъпа запалка !
  • 2 гостенче

    0 1 Отговор
    Самсунг като немогат да направят батерията като хората да не обвиняват потребителите в инсценировки или изказвания от типа " ама с какво зарядно" " ама защо си го сложил там". Ами защото няма да си променям навиците заради един смръдлив телефон за една камара пари. А**х ти ефтиното изказване от тяхна страна. Малко тип в "беизходица сме и давай да наклепаме потребителите че незнаят как се ползва телефон и да ги обявиме за маймуни и неандерталци".
    Що не го инсценират с моя телефон това ?? Ще го сложа не на лаптопа ами където кажат.

    ПРОШЛЯЦИ.........!!!
  • 3 656

    0 0 Отговор
    Добре де каква е тази скапана батерия и що за технология е. Аз имам Galaxy S4 Black Edition и на батерията пише made in korea а на телефона Vietnam и когато го зареждам батерията е студена. Ко ми се излагат с тези китайци от Самсунг
  • 4 лъже си човека

    0 0 Отговор
    Телефона на клавиатурата и му изгорила ръката.Брех тоя как пише докато тел е върху копчетата?Тоя мак бук изглежда малко като отпреди войната.
  • 5 усет

    0 0 Отговор
    нормално за самсунг,никога няма да са на нивото на най добрите в бранша.