Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 10:01 1 537 3

Новият Boeing излетя

  • 787 dreamliner-
  • boeing
Новото попълнение в моделната гама на Boeing направи първия си граждански полет, давайки възможност на шепа заможни пътници да полетят към историята със самолета, смятан за пробив в авиацията.
 
787 Dreamliner е първият самолет със средна дължина, който може да лети на дълги разстояния. Мнозина смятаха, че никога няма да излети, тъй като разработването му закъсня с три години от първоначалния график и погълна милиарди долари извън определения бюджет.
 
Самолетът, който е собственост на японската компания ANA, излетя от летище "Нарита" в Токио към Хонконг. Компанията продаде на търг шест места в бизнес класата на първия полет, като едно от тях достигна цена от $34 000, около 13 пъти повече от обикновения билет по същото направление.
 
787 Dreamliner е американски широкофюзелажен среден по размер реактивен авиолайнер с два двигателя, произвеждан от Boeing Commercial Airplanes. Проектиран е да превозва между 210 и 330 пътника в зависимост от конфигурацията и разпределението на седалките.
 
Моделът е първият авиолайнер, при който над 50% от фюзелажа е направен от композитни материали. Ориентировъчната цена на един самолет от новия модел е около $200 млн. АФП


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАВЕЛ ТРАЯНОВ

    0 0 Отговор
  • 2 raymen

    0 0 Отговор
    хмм 200 милиона значи за около 1,5 година се изплаща ако билета е 3000 $
  • 3 Stiliyan

    0 0 Отговор
    Как точно го сметна? 200мил./300 места=666666/3000$билет=222 курса по 2 курса на ден = 111 дни. = 4 месеца. Този билет е двупосочен, като му гледам цената. Но даже и да е 1500$ - 8 месеца. Нищо работа. Е има и много разходи, но...