Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 18:30 1 483 1

Най-дългият мост от LEGO

Съвсем скоро ви показахме най-високата сграда направено от блокчета LEGO - макетът на Бурж Халифа, но сега ще ви покажем най-големия мост вписан в книгата на рекордите на Гинес. Създаден от д-р Робин Шам от Institution of Civil Engineers - ICE и WSP Parsons Brinckerhoff, той е реплика на моста Съвърн и има дължина от 31 метра и височина от 3 метра. Предишната конструкция поставила рекорда през 2014-та е била с дължина от само 14 метра.

За изграждането му са пожертвани 650 часа от 10 души и общо над 200 хиляди части, като общото му тегло достига 750 килограма. Работата с блокчета LEGO е създала перипети, с които инженерите не са се сблъсквали до момента. Това е било и една от главните идеи - да се покаже предизвикателството, пред което са се изправили създателите на обществото. Първоначално моста е създаден във физкултурен салон в Сърей, а сега рекордьора е поставен в базата на ICE намираща се на Джордж Стийт в Уестминистър, Лондон и ще може да бъде видян до идния април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджела

    0 0 Отговор
    Якоооооо