Last news in Fakti

29 Октомври, 2011 21:13 1 312 0

1600 души освободиха интернет

  • освободи интернет-
  • интернет
1600 души освободиха интернет - 1
Освободи интернет

Над 1600 души се включиха в инициативата „Освободи интернет“ по случай днешния рожден ден на интернет. Инициативата цели да събере максимален брой компании и граждани, които да отворят WiFi връзките си за свободен достъп от всички на 29 октомври 2011 г. Първото издание на кампанията, инициирана от сайта osvobodiinternet.com,  разполага и с карта, на която може да намерите местата със свободен интернет. Там може да разберете всички нужно, за да освободите интернета си.

Днес се навършват 42 години откакто между Университетите на Калифорния и Изследователския институт на Станфорд преминават първите пакети данни. Това е началото на Интернет. Всичко започва като военна разработка, но се превръща в начин на живот. Думата Интернет е използвана за първи път много по-късно, през декември 1974 г.

46.2% от участниците в анкета заявяват, че биха отключили интернета си. Основните причини против за свързани с безопасността, скоростта на връзката и пускането на свободен достъп на услуга, която е платена.

Днес Интернет е синоним на свобода – на мисленето, на словото, свободна обмяна на информация, възгледи, идеи, синоним на бъдеще, припомнят организаторите и призовават : „Освободи интернет”.
Въпреки че през 1969 година началото на Интернет започва като военна разработка, днес той е начин на живот. Думата Интернет е използвана за първи път много по-късно, през декември 1974 година.
 
На Youtube канала на Освободи интернет има видео-уроци за това как да настроиш рутера си, така че да освободиш своя интернет за 29 октомври. Има и видео за това как да го затвориш след това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА