Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 21:11 1 279 2

29 октомври. Освободи интернет

  • интернет-
  • освободи интернет-
  • рожден ден

На 29 октомври 2011 г. се навършват 42 години откакто преминават първите пакети данни между Университета на Калифорния и Изследователския институт на Станфорд. Затова и тази дата се смята за началото на интернет. 

 
По този повод стартира инициативата „Освободи интернет“, инициирана от сайта osvobodiinternet.com. 
 
Инициативата цели да съберем максимален брой компании и граждани, които да отворят WiFi връзките си за свободен достъп от всички на 29 октомври 2011 г.
 
Въпреки че през 1969 година началото на Интернет започва като военна разработка, днес той е начин на живот. Думата Интернет е използвана за първи път много по-късно, през декември 1974 година. Днес Интернет е синоним на свобода – на мисленето, на словото, свободна обмяна на информация, възгледи, идеи, синоним на бъдеще, подчертават организаторите.
 
За това нека отпразнуваме рождения ден на Интернет като освободим Мрежата за всички нас навсякъде. Само 2 минути са достатъчни, за да отворите връзката си  и да освободите някого, който е заложник на липсата на интернет връзка. Дайте му възможност да сподели нещо с любим човек, да се информира какво се случва по света и у нас. Или просто да провери къде са приятелите му, за да може да се забавлява с тях. Дайте му възможност да бъде свободен!
 
 
Как
 
Много лесно е. Само с няколко клика можеш да отключиш своя безжичен домашен интернет и да го споделиш поне за ден.
 
На Youtube канала на Освободи интернет има видео-уроци за това как да настроиш рутера си, така че да освободиш своя интернет за 29 октомври. Има и видео за това как да го затвориш след това. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    инициативата е тъпня - тоя , който е свикнал с нета или плаща или му е КОЛАЯ ...да преведа ли думата ?
  • 2 пак аз

    0 0 Отговор
    намерил колая , би трябвало да е написано