Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 13:37 8 103 1

Apple мести производството в САЩ?

  • apple-
  • доналд тръмп-
  • foxconn
Apple мести производството в САЩ? - 1

Едно от предизборните обещания на Доналд Тръмп, че в случай на победа ще застави Apple да пренесе производството на изделията си в САЩ, е на път да се осъществи. Японският в. Nikkei твърди, че ръководството на технологичния гигант действително замисля оттегляне от Китай и Тайван.

Според Тръмп сглобяването на "ябълковата" електроника в Азия ощетява пряко американския бюджет и създава работни места в чужбина вместо в САЩ. Основната причина за схемата, разбира се, е евтината работна ръка. За същата дейност в Щатите Apple би плащала неколкократно по-високи заплати.

Вътрешен информатор на Nikkei твърди, че компанията вече е отправила запитване до най-големия си подизпълнител Foxconn за възможностите за преместване на производството от Китай в САЩ. Обсъждането на такъв сценарий започнало още през юни, дълго преди изборите.

За момента от Foxconn, която сглобява по 200 млн. "айфона" годишно, нямали никакво намерение да "емигрират". Окончателно решение по въпроса обаче тепърва щяло да се взема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 P.s.

    0 0 Отговор
    Да,да първо компанията го решила през юни пък после Тръмп обещал през ноември или с чужда пита помен!