Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 11:26 3 535 2

Мотоциклет без водач

  • brigade-
  • автономен мотоциклет
Мотоциклет без водач - 1

Канадският дизайнер Едуардо Арнт направи ескизи на една свръхлюбопитна концепция. Творението му представлява мотоциклет, който се движи сам. Идеята е в бъдеще подобно превозно средство да бъде използвано от полицията.

Концепцията се нарича Brigade и външно наподобява на класическите мотоциклети. Тя обаче няма, нито кормило, нито седалка. Байкът е оборудван с всички системи за автономно управление, а за да пази баланс е предвиден и специален жироскоп.Мотоциклет без водач

Задвижващият агрегат на Brigade ще е изцяло електрически. Той ще може да преследва нарушители, като идеята е да снима с камера и да изпраща видеата на патрулите, намиращи се напред по пътя.

Мотоциклетът ще може самостоятелно да проверява регистрационните номера на автомобилите, както и да ги сравнява с полицейската база данни. Също така ще има система, с която да алармира патрулите при несъответствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рокера

    1 0 Отговор
    Зано го пуснат по-скоро че да се обзаведем безплатно с електрически мотори :D :D :D
  • 2 Florida

    1 0 Отговор
    Рокер това да е тук в Америка па да видим как ще се обзаведеш. 20 години не ти мърдат