Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 11:02 27 781 0

Най-футуристичните концепти на лаптопи

  • ноутбук-
  • лаптоп-
  • концепция

Светът на технологиите е непредсказуем. Едва ли някой преди 30 години си е представял, че всеки ще има нужда от личен компютър, а преди 20 понятието ноутбук съществуваше в ученическия речник и обозначаваше съвсем друго. Опитите да се надникне в бъдеще обаче никога няма да спрат. Доказват го тези 10 устройства от утрешния ден.

Vaio Zoom има холографски стъклен екран, който може да става напълно прозрачен. Клавиатурата пък се показва едва след включване, когато на сензорния дисплей се появява истинска холографска феерия.

PlantBook се захранва с вода. Принципът на действие е вдъхновен от способността на бамбука да поглъща голямо количество течност. Батерията представлява цилиндър, който отделя водород посредством електролиза. Ако бъде потопен във вода, акумулаторът се зарежда и отделя кислород във въздуха.

LG Ecological се захранва от горивни клетки и разполага с дисплeй от органични светодиоди (OLED). Моделът е носител на наградата Red Dot Award за най-добър концептуален дизайн.

COMpenion на дизайнера Феликс Шмидбергер се състои от два приплъзващи се един към друг OLED-екрана, единият от които при необходимост може да изпълнява функциите на клавиатура.

Flexi PDA е дело на британския дизайнер Даниъл Аликзандър, който смята, че бъдещето принадлежи на гъвкавите дисплеи. Устройството представлява таблет, чийто цветен екран може да се сгъва по средата, но конструкцията на корпуса не му позволява да се пречупи.

Fujitsu Fab PC има повече общо с електронната хартия, отколкото с традиционния преносим компютър, което го прави изключително лек и гъвкав. Благодарение на "платнения" външен вид устройството прилича на обикновена офис папка.

Moonlight Laptop на дизайнера Тео Браун напомня на полумесец от два огънати екрана, по-големият от които има съотношение на страните 16:9, а малкият го допълва до 4:3.

MAC Folder изглежда като следващата логична стъпка след MacBook. Дизайнерът Три Йе е снабдил концепта си със сензорен екран с интерфейс, който поддържа мултитъч.

MacTab предизвиква желание да бъде докосван дори само с гланцовото си покритие. Необичайно тънък е и има също толкова слаботелесна клавиатура, която служи и за защита на дисплея.

DRoll или Digital roll (цифров свитък) на дизайнера Хао Хуа се навива на руло. Има свръхтънък екран и клавиатура, които могат да се намотаят около осов елемент. Ремъците на кожената дръжка изпълняват и функциите на USB-портове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА