Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 04:00 2 900 0

Прототип от Pininfarina и Фитипалди за Женева

Единици са хората, които употребяват автомобили и не са чували името Pininfarina. Едно от най-известните дизайнерски студия в света е създало повечето от красотите на четири колела, които познаваме днес, като това включва най-вече моделите на Ferrari и Maserati, но и на адски много други компании. Освен колаборациите, те от време на време създават напълно собствени проекти, като в последния се е включила една от иконите на Формула 1 - Емерсон Фитипалди.

Базовата информация, която се знае до момента е, че прототипът ще бъде създаден от въглеродни влакна, ще има атмосферна мощност от около 600 конски сили и тегло от 1000 килограма.

Фитипалди споделя, че важното при него в създаването на автомобила, който ще доставя чисто удоволствие, е управлението да бъде удобно за всички нива на опит в шофьорите. Собствениците могат да очакват издръжливост, ниски разходи за поддръжка и минималистична механика, както и отбор от механици.

Повече ще разберем след 7-ми март, защото тогава стартира автосалонът в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА