Last news in Fakti

18 Февруари, 2017 13:27 2 113 0

Boeing представи 787-10 Dreamliner

Компанията вдигна завесата на един дългоочакван проект по време на визитата на Доналд Тръмп в производствените мощности в Южна Каролина. Той съчетава икономичността на съществуващия 787-8 и 787-9, като добавя още повече пространство за пътници. Промяната се изразява в увеличение на дължината с 5.5 метра или общо 330 пътника. Това е повишение от 40 пътника в сравнение с предходния модел и означава и 15% повече товарно пространство.

Обсегът на този исполин е 11910 километра, което е по-малко от рекордьора 787-9, като вината за това естествено отнася повишеното тегло. Въпреки това, 787-10 има с 10 процента по-добра икономичност от конкурентите със същите размери. Първият ще стъпи на пистата в началото на 2018-та, като компанията вече е приела 149 поръчки.

Изпълнителният директор на компанията - Кевин Макалистър споделя, че този самолет е най-ефективния в класа си, като това е резултата на години усилена работа и посветеност на всички по света обвързани с компанията - отборът, партньорите и доставчиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА