Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 04:00 1 181 0

UPS също провежда тестове с дронове

Доставките са една от първите ниши, които определено ще се възползват от дроновете и някои вече регистрираха първите си поръчки. И UPS като един от световните гиганти също разработват собствени летателни апарати, но явно ще преминат през още тестове до изчистване на процеса на работа.

Тук обаче идеята е различна от стандартните - дроновете ще бъдат използвани от куриерите, като те ще се намират на тавана на култовите бусчета за доставка. Според изчисленията на компанията, че със спестяването на само една миля на ден или 1.6 километра, годишно ти ще спестяват около 50 милиона долара, което е огромна сума.

Последният тест на Workhorse HorseFly е проведен в Лития, Флорида, като дронът може да пренася товари с тегло до 4.5 килограма и има времетраене на полета от 30 минути. Интересна част е факта, че дронът се зарежда когато е кацнал на покрива на куриерския бус. След като куриера прикачи товара към дрона, той използва таблет за доставката, но управлението му се извършва автономно от системата On-Road Integrated Optimization Navigation или ORION. Така куриерът може да продължи с доставките си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА