Last news in Fakti

26 Март, 2017 22:00 2 680 3

Най-голямото изкуствено слънце в света

В Юлих, Германия бе представено най-голямото изкуствено слънце. Функцията на Synlight е да представлява най-близко слънчевите лъчи в разработването на възобновяеми енергийни източници. Слънчевата стена е съставена от 149 ксенонови лампи с мощност от 7 киловата, които могат да бъда събрани в петно с диаметър от 20 см. При пълна мощност устройството може да доставя 320 kW или с над 10 хил. пъти над нормалното слънчево лъчение на земята, като температурата може да достигне до 3000 градуса по Целзий. Установката ще помогне на учените и в разработването на водородни горивни клетки, а също и в тестовете на всички видове материали изложени на слънчеви лъчи. Общата стойност на проекта е 3.5 милиона евро, като 1.1 милиона са от BMWi - подразделението на компанията за разработки, а другата част идва от област Уестфалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 немо

    5 0 Отговор
    Не "Уестфалия", а "Вестфалия". За разлика от английския на немски "W" се произнася като "В". https://bg.wikipedia.org/wiki/Вестфалия....