Last news in Fakti

29 Март, 2017 15:29 5 258 0

Магазинът без продавачи е затворен

  • amazon go
Магазинът без продавачи е затворен - 1

Откритият неотдавна магазин Amazon Go, в който няма персонал беше затворен заради технически проблеми. Магазинът функционираше в тестови режим, само за служители на фирмата е технологията му се заключаваше в следното: на смартфона си всеки потребител сваля фирмено приложение, чрез което може да прави покупки от магазина без наличието на продавачи, като това става по системата "взимам и си отивам". Специални датчици отчитат какви стоки е взел купувача и го таксуват, взимайки пари от кредитната му карта.

Проблемът, който е наложил затварянето на магазина е, че при положение, в което в магазина има повече от 20 посетителя, датчиците остават "слепи" и не могат да засекат някои от купувачите. Другият проблем се състои в объркването на системата, когато клиент вземе дадена стока от рафта и после я върне обратно. От компанията обаче не са се отказали от идеята за роботизирани магазини и заявяват, че ще отстранят проблемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА