Last news in Fakti

29 Март, 2017 15:30, обновена 29 Март, 2017 15:35 3 766 2

Всеки пети телефон по света бил менте

  • менте-
  • организация за икономическо сътрудничество и развитие-
  • oecd
Всеки пети телефон по света бил менте - 1

Един от всеки пет мобилни телефона по света е неоригинален, гласи доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD). Най-фалшифицирани обаче са игровите конзоли и контролери, една четвърт от които са ментета.

Докладът на OECD прави и други тревожни изводи. Според публикуваните данни около 2.5% от стоките по световните пазари са неоригинални. Заради високата си цена обаче преносимите компютри, смартфоните и аксесоарите за тях са най-привлекателна цел на фалшификаторите.

Всеки пети телефон по света бил менте

Фалшификатите нанасят щети не само на производителите, а и на здравето на човека. Телефоните ментета могат да съдържат опасни вещества като олово и кадмий. Рискът от пожар при неоригиналните зарядните пък е много по-висок.

Все по-често обект на имитации стават батерии, зарядни устройства, карти памет, твърдотелни дискове и музикални плейъри. Почти 43% от неоригиналните устройства нарушават интелектуални права на американски компании, 25% - на финландски, а 12% - на японски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРИГИНАЛ

    3 3 Отговор
    ПЪК ТО ТВА, ПЪК ТО ОНОВА... БЛЯ БЛЯ... It"S ALL FOR THE DAMN MONEY
  • 2 Кумa Лисa

    5 0 Отговор
    Да, истинaтa е в марката, ама така беше едно време. Сега марковaтa стокa е същият боклук, като всяка друга. За да си купиш добра стокa вече трябва да си супер информирaн и експерт по качество .